REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Tragedia de la Clinceni: unul dintre paraşutiştii accidentanţi este constănţean

Tragedia de la Clinceni: unul dintre paraşutiştii accidentanţi este constănţean

Replica API 18 octombrie 2015 | 16:14 169

Un accident s-a produs, duminică dimineaţa, pe aerodormul Clinceni din Ilfov, potrivit România TV. Trei paraşutişti s-au ciocnit în aer. Unul a murit, iar alţi doi sunt în stare gravă.

Duminică, 20 de paraşutişti s-au aruncat în acelaşi timp dintr-un aparat de zbor, în cadrul unui exerciţiu desfăşurat pe aerodromul Clinceni. Trei dintre ei (doi bărbaţi şi o femeie) s-au ciocnit unul de altul la circa 500 de metri altitudine. Paraşutişti implicaţi în tragedie făceau parte din acelaşi club de paraşutism, potrivit România TV.

Potrivit primelor informaţii, cei trei paraşutişti s-au ciocnit între ei din cauză că nu au respectat intervalele de salt.

Unul dintre cei trei paraşutişti a intrat în stop cardiorespirator. Medicii sosiţi la locul accidentului l-au resuscitat timp de o oră, însă fără succes. Bărbatul, 40 de ani, a fost declarat mort.

Un alt bărbat, aproximativ 30 de ani, a fost intubat şi transportat la spital. Acesta a intrat în stop cardio-respirator şi i se aplică manevre de resuscitare. Acesta este constănţean şi se numeşte Adrian Constandache. Este instructor de paraşutism la Aerodromul Tuzla-Regional Air Services.

Este instructor pentru salt în tandem şi instructor AFF (Accelerated freefall) şi are la activ mii de lansări. El este primul român care a scris un manual de parașutism și a deschis drumul activității private de parașutism în România. Soția sa, Cristina Constandache, este multiplă campioană naţională, cu şapte titluri consecutive. În cariera ei, a adunat 15 titluri de campioană şi a acumulat 3.000 de salturi.

Cealaltă victimă, o femeie, este conştientă.

"La faţa locului a ajuns un elicopter SMURD şi mai multe echipaje terestre. Paraşutistul care a intrat în stop cardiorespirator a murit. Celelalte două victime au fost asistate medical şi duse la spital. Paraşutiştii s-au ciocnit în aer şi s-au izbit. Nu a mai avut loc un asemenea accident în România", a declarat la România TV Raed Arafat, secretar de stat în MAI.

Oficialul a precizat că victimele nu sunt parașutiști militar.

În acest caz se va deschide o anchetă.

Update:

Femeia care a sărit alături de Adrian Constandache, Andreea Nica, a decedat, la Spitalul Universitar.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218