REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Tragedia de la Ovidiu putea fi oprită dacă poliţiştii locali imobilizau taximetristul-kamikaze

Tragedia de la Ovidiu putea fi oprită dacă poliţiştii locali imobilizau taximetristul-kamikaze

Replica API 30 octombrie 2012 | 00:00 184

S-au certat cu el, l-au amendat, apoi l-au lăsat în plata Domnului

S-au certat cu el, l-au amendat, apoi l-au lăsat în plata Domnului

Teribilul accident rutier de la Ovidiu, în urma căruia şoferul unui taximetru şi-a pierdut viaţa sub roţile unui TIR, a stârnit luări de poziţii contradictorii. Potrivit surselor din anchetă, înainte de tragedie, şoferul fusese amendat de poliţiştii locali din Ovidiu, după care a urmat o ceartă, întrucât nu era lăsat să plece. Întrebarea care a stârnit controversele se referă la faptul dacă Poliţia Locală Ovidiu, care este subordonată primăriei, a procedat corect atunci când a "omis" să anunţe Poliţia Naţională cu privire la faptul că a depistat un şofer problematic, posibil băut.

Vasile Sicrieru, şeful Poliţiei Ovidiu (din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie), ne-a relatat întregul şir al evenimentelor: "Taximetrul era parcat într-un loc interzis, moment în care Poliţia Locală i-a spus să parcheze în altă parte, întrucât acolo nu are voie. Peste ceva timp, taximetrul a fost găsit în altă parte, dar parcat tot neregulamentar. L-au documentat, au avut acolo un schimb de replici, au venit şi cei de la ordine publică şi i-au dat o sancţiune contravenţională pentru parcare neregulamentară. În acele momente, poliţiştii locali au început să se gândească la faptul că ar fi băut, motiv pentru au tras maşina pe trotuar şi asta a fost tot. Poliţia Locală şi-a făcut datoria", a declarat pentru "Replica", Vasile Sicrieru. În ceea ce priveşte primarul din Ovidiu, George Scupra, acesta susţine că taximetristul se afla într-un bar, iar taximetrul era parcat afară, sancţiunea dându-se, de fapt, pentru tulburarea liniştii publice. În plus, conform surselor noastre, şoferul se afla într-o stare de depresie avansată, întrucât avea soţia plecată de acasă. Pe cealaltă parte, şeful Serviciului Rutier, comisar şef Constantin Dancu, a declarat că ancheta este în desfăşurare, cele întâmplate înainte de accident nefiind foarte clare. "Ancheta este în desfăşurare, se va efectua o necropsie, se va stabili alcoolemia, dacă era. Cele întâmplate înainte de producerea accidentului nu sunt foarte clare. Sunt mai multe aspecte de luat în seamă. Fără un etilotest, cei de la Locală nu aveau de unde şti că respectivul era băut. În mod normal ar fi trebuit să-l imobilizeze până la sosirea Poliţiei Naţionale. Dar, repet, fără un etilotest nu aveau de unde şti", a declarat, pentru "Replica", Constantin Dancu. Reamintim că un teribil accident a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe autostrada A4, unde un şofer de taxi cu numărul de înmatriculare CT-08-HKN aflat pe contrasens, a intrat sub roţile unui TIR. Accidentul s-a petrecut între localităţile Ovidiu şi Constanţa. Din păcate, şoferul de taxi, în vârstă de 57 de ani din Constanţa, nu a avut nici cea mai mică şansă de supravieţuire, decedând în momentul impactului. A fost nevoie de intervenţia celor de la descarcerare, care s-au chinuit aproximativ 30 de minute să scoată trupul neînsufleţit dintre fiarele contorsionate ale maşinii. Şoferul TIR-ului este absolvit de orice vină, însă varianta acestuia despre modul în care s-a petrecut accidentul este cu adevărat şocantă. Potrivit acestuia, taximetristul a căutat să-şi curme viaţa, intrând pe contrasens şi "vânând" practic impactul cu TIR-ul.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614