REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
18.6° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

TRAGEDIA din Mamaia: Adrian şi Emanuel au fost duşi la groapă; una din supravieţuitoare dă „relaţii” pe Facebook de pe patul de spital

TRAGEDIA din Mamaia: Adrian şi Emanuel au fost duşi la groapă; una din supravieţuitoare dă „relaţii” pe Facebook de pe patul de spital

Replica API 7 martie 2016 | 00:00 204

Prea multe comentarii încrâncenate pe seama unei nenorociri

Prea multe comentarii încrâncenate pe seama unei nenorociri

Accidentele care au loc pe şosele din România au consecinţe din ce în ce mai grave. Evenimentul cumplit care a avut loc vineri, 4 martie a.c., în Mamaia, a luat viaţa a doi tineri din Năvodari. De asemenea, victime au fost şi două fete, care se află în continuare internate în Spitalul Judeţean Constanţa. Paginile de facebook ale tinerilor au fost luat cu asalt de mesajele din partea prietenilor sau cunoştinţelor.

Teribilismul sau destinul au condus la o altă tragedie pe şosele. Maşina morţii care a curmat viaţa a doi tineri din Năvodari este acum doar un morman de fiare. În urma impactului devastator, autoturismul practic s-a încolăcit în jurul stâlpului în care au intrat. Mai mulţi prieteni şi cunoştinţe ai celor doi tineri decedaţi au creat o pagină de facebook în memoria acestora. „Dumnezu să vă aibă în pază dincolo unde v-aţi dus. Două suflete frumoase au dispărut dintre noi. Dumnezeu să vă ierte!”, „Dumnezeu să îi ierte şi să îi odihnească! Putere părinţilor să treacă peste durerea incomensurabilă prin care trec!” - sunt două dintre mesajele pline de durere pentru cei doi.

Totodată, au fost postate şi imagini cu maşina sau, mai bine zis, cu „ce a mai rămas din ea”, aşa cum a precizat un năvodărean pe pagina respectivă. Ce a condus la o asemenea tragedie? Conform martorilor, se pare că tinerii mergeau cu viteză excesivă, iar evitarea unui astfel de incident era şi mai dificilă întrucât carosabilul era umed. Prin urmare, şoferul vehiculului a pierdut controlul direcţiei de mers, a părăsit partea carosabilă şi a intrat într-un stâlp. Cei patru tinerii se întorceau la Năvodari după ce-şi vizitaseră un prieten.

Mai exact, iubitul uneia dintre victime, Ioana Dima, studiază la Şcoala Militară Amiral Ion Murgescu şi nu avea voie să plece în timpul săptămânii de la şcoală, aşa că prietenii s-au oferit s-o ajute, ducând-o cu maşina lui Adrian Bîcu, un Ford Focus, CT 10 HFF. Din păcate, la întoarcere, cursa s-a terminat teribil. Adrian a pierdut controlul direcţiei de mers pe drumul înspre Năvodari, în zona Butoaie, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune cu un stâlp din beton.

Atât Adrian cât şi pasagerul din dreapta, Emanuel Coroma, au decedat. În cursul zilei de 6 martie a.c., aceştia au fost conduşi pe ultimul drum. Sute de persoane s-au adunat la Năvodari, la Biserica „Sfânta Parascheva”, pentru a fi alături de rudele celor doi tineri care au pierit, atât de tragic. Cei doi au lăsat un gol imens în sufletele rudelor, dar şi a celor care i-au cunoscut mai mult sau mai puţin.

Starea fetelor internate se îmbunătăţeşte

Ioana Dima şi Anabella Vezeteu au fost şi ele rănite grav în urma accidentului, iar acutalmente acestea încep să îşi revină. „Se simt bine. Una dintre fete a fost transferată pe secţia de Chirugie II, iar cealaltă, care era intubată, a rămas tot la reanimare, dar acum respiră singură. Sunt într-o stare bună amândouă”, a declarat Mihnea Avram, director medical la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Chiar în cursul zilei de 5 martie a.c., Anabella Vezeteu a postat un mesaj pe o reţea de socializare, prin intermediul căruia transmitea că este pe drumul cel bun privind starea de sănătate.

„Vă mulţumesc tuturor pentru gândurile bune, deocamdată nu îmi simt piciorul stâng, am trei coaste rupte şi urechea tăiată… în rest mici complicaţii. Sper să ne auzim cu bine. Şi pentru cei care au zis că au murit doi penali şi două c****, habar nu aveţi ce durere a rămas în sufletele noastre. Doamne ajută!”. Nu este singurul comentariu al tinerei pe Facebook, în replică fie la insistenţa presei de a afla cum a fost posibilă nenorocirea, fie pentru a le răspunde celor care au comentat cu răutate pe seama accidentului şi a protagoniştilor.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369