REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Tragedie învăluită în mister la Techirghiol: şi-a împuşcat soţia "din greşeală" în cap. De două ori!

Tragedie învăluită în mister la Techirghiol: şi-a împuşcat soţia "din greşeală" în cap. De două ori!

Replica API 30 martie 2012 | 00:00 203

Un glonţ în plin, unul pe lângă

Un glonţ în plin, unul pe lângă

Caz dramatic la Techirghiol. Un fost angajat al MAI şi-a împuşcat soţia în cap, în toiul nopţii, cu o armă letală. Incidentul a avut loc într-o vilă pe care aceştia şi-o construiau, actualmente fiind nefinalizată. Întâmplarea a făcut ca, ieri noapte, femeia să audă zgomote la geamurile imobilului, moment în care şi-a trezit soţul. Acesta, buimac de somn, a pus mâna pe pistolul Tokarev TT, calibru 7mm, pe care îl deţinea în mod legal, l-a armat şi a tras un foc în întuneric. Potrivit procurorilor, proiectilul a lovit-o pe femeie în zona mandibulară, după care a ieşit prin zona cervicală. La acel moment, inculpatul a conştientizat faptul că şi-a împuşcat soţia în cap însă, cu toate acestea, a mai acţionat odată trăgaciul şi a mai executat un foc de armă, proiectilul perforând perna pe care dormise victima. În continuare, bărbatul a scos încărcătorul din pistol, a culisat din nou manşonul pistolului pentru a elimina cartuşul de pe ţeavă, după care a ridicat de jos acest cartuş şi l-a introdus în încărcător, după care a apelat serviciul de urgenţă 112.

Medicii de pe ambulanţă au sosit rapid la faţa locului, transportând victima la spital. Medicii au fost reţinuţi cu privire la şansele de supravieţuire ale femeii. "Pe la 2 noaptea a ajuns femeia în Urgenţa Spitalului, a fost operată, iar acum se află internată la Reanimare. Chiar dacă i s-au acordat toate îngrijirile medicale, pacienta este în stare gravă, şansele de supravieţuire fiind minime. Din câte am înţeles, a fost împuşcată accidental de către soţul ei, în cap", ne-au declarat reprezentanţii Spitalului Judeţean. Poliţiştii susţin că, mai mult ca sigur, bărbatul nu a avut intenţia de a-şi ucide soţia. "Cei doi au fost ţinta hoţilor în repetate rânduri, de asta el şi-a luat armă. A fost un accident nefericit", spun reprezentanţii IPJ Constanţa. La scurt timp după incident, zona a fost împânzită de criminalişti, cercetarea la faţa locului întinzându-se până la orele dimineţii. Potrivit poliţiştilor, bărbatul avea o alcoolemie de 0.43 la mie.

Situaţie delicată, în funcţie numărul de zile

Bărbatul a fost dus la Parchetul Tribunalului pentru audieri, unde şi-a recunoscut fapta, manifestându-se lucid şi calm, dând declaraţii detaliate, însă neputând furniza vreo informaţie despre motivul care l-a determinat să execute două focuri de armă de la mică distanţă asupra soţiei sale. După audieri, acesta a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, iar la orele după-amiezei a fost prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă, fiind acuzat de tentativă de omor din culpă. Seara a fost reţinut pentru 29 de zile, hotărârea nefiind definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel. Situaţia sa s-ar putea agrava, asta dacă soţia sa va deceda, încadrarea juridică actuală, respectiv tentativa de omor din culpă, schimbându-se în omor din culpă. De precizat că bărbatul se numeşte Gheorghe Anton Stroe, are 64 de ani şi a fost medic veterinar în cadrul MAI, ocupându-se de câinii poliţişti până în 2001, când s-a pensionat.

A vrut să o omoare pentru bani?

Potrivit procurorilor, ipoteza conform căreia inculpatul şi-a confundat soţia, alături de care trăieşte de 37 de ani, cu un hoţ sau cu un agresor este exclusă, din moment ce amândoi erau întinşi în pat, femeia se afla între inculpat şi perete, iar acesta a tras asupra ei de la o distanţă extrem de mică. De asemenea, chiar şi în lipsa unei constatări tehnico-ştiintifice balistice, teza descărcării accidentale a armei nu poate fi luată în calcul atâta timp cât bărbatul a ţinut arma încărcată şi neasigurată pe noptieră, în imediata sa apropiere, a introdus cartuş pe ţeavă înainte de a se culca, după care a îndreptat arma spre capul soţiei şi a apăsat voluntar pe trăgaci, declanşând focul de armă. Mai mult, bărbatul a repetat acţiunea, glonţul ratându-şi de această dată ţinta. În urma cercetărilor s-a mai stabilit că femeia a încheiat un contract de credit cu BCR, pentru construirea locuinţei, deşi soţul este cel care suporta plata ratei de aproximativ 500 euro lunar. După ce această cheltuială era achitată, spun procurorii, cei doi soţi trăiau exclusiv din pensia femeii, de 760 lei. De asemenea, femeia a încheiat şi o poliţă de asigurare de viaţă, cu ocazia încheierii contractului de credit, astfel încât, în cazul decesului ei, banca şi-ar fi recuperat banii din prima de asigurare.

Urmau să-şi facă mutaţie

Tragedia l-a şocat până şi pe primarul Adrian Stan, care susţine că, cu o zi înainte de incident, s-a întâlnit cu şoţii Stroe care i-au comunicat că vor să-şi facă mutaţia în Techirghiol. "Nu ştiu ce s-a întâmplat la ei în casă, peste noapte. Chiar în cursul zilei de miercuri m-am întâlnit cu ei şi din câte am înţeles doreau să-şi facă mutaţia în Techirghiol, pentru că aveau un apartament în Constanţa. Păreau oameni maturi, echilibraţi, păreau că sunt în relaţii cordiale, ca în orice familie normală. Pe Gheorghe Stroe îl cunosc destul de bine întrucât amândoi suntem de profesie medici veterinari şi este normal să discutăm mai mult. Sunt foarte surprins de cele întâmplate, am rămas uimit", ne-a declarat edilul.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218