REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

TRAGEDIE: O fetiţă de un an a căzut de la etajul 4 al unui bloc din Poarta 6

TRAGEDIE: O fetiţă de un an a căzut de la etajul 4 al unui bloc din Poarta 6

Replica API 21 iunie 2013 | 00:00 957

Durere mare pentru o familie din cartierul constănţean Poarta 6. Copilul lor, în vârstă de doar un an şi şapte luni, Bianca, şi-a pierdut viaţa într-un mod cumplit. Vecinii au rămas înmărmuriţi când au văzut cum fetiţa a plonjat în gol de la etajul patru, izbindu-se violent de ciment. La scurt timp, bunica a coborât după ea, a luat-o şi a fugit pe scări, în casă. Din nefericire, copila a decedat.

Tragedia s-a petrecut vineri, în Poarta 6, în zona hotelului Arion, la orele prânzului, când o bubuitură avea să scoată vecinii din casă. Din nefericire, zgomotul anunţa o tragedie, fiind vorba de o fetiţă de un an şi şapte luni, care a căzut de la etajul patru. Aceasta se afla acasă cu bunica, cu sora geamănă şi cu fratele lor în vârstă de 7 ani, părinţii fiind la serviciu. O clipă de neatenţie a fost suficientă ca Bianca să treacă în nefiinţă. Se pare că vârstinica se afla la toaletă când copila s-a urcat pe un scaun şi s-a aplecat peste plasa geamului de la bucătărie. Aceasta s-a deschis, căzând în gol. Potrivit martorilor, în cădere, s-a lovit cu capul de un balcon de la etajele inferioare. De asemenea, oamenii cred că micuţa s-a întins după porumbei, întrucât la respectivul geam se strâng mai mereu. Însă, ce avea să se întâmple după aceea este şi mai crunt. Când a văzut cele întâmplate, bunica fetei a coborât în fugă, a lut-o în braţe şi a dus-o în casă. Încă mai respira. Ambulanţierii şi poliţiştii au ajuns la faţa locului, medicii încercând s-o resusciteze. După minute bune, munca lor s-a dovedit în zadar, trupul firav cedând. Hohotele de plâns şi lumânările aprinse au prevestit un lucru teribil: copilul murise. Afectat foarte tare de întâmplare a fost şi medicul care s-a ocupat de caz. Acesta a relatat ce s-a întâmplat, cu ochii în lacrimi. "Este vorba de o fetiţă de un an şi şapte luni, căzută de la etajul patru al unui bloc. A fost găsită în stop cardiorespirator, a prezentat traumatism cranio-cerebral acut, gradul III. S-au făcut manevrele de resuscitare timp de 50 de minute dar a răspuns nefavorabil, pacienta fiind declarată decedată. Noi am fost la domiciliu, pentru că bunica, între timp, a luat-o în casă. În mod normal pacientul se lasă aşa cum se găseşte, la locul accidentului", a declarat medicul Rodica Baias, din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa. La faţa locului au ajuns atât părinţii, cât şi bunicul, care nu au mai putut lega două cuvinte, fiind apăsaţi de durere. Trupul neînsufleţit a fost ridicat şi dus la Morga, pentru efectuarea necropsiei.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614