REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

TRAGEDIE PE MARE! Trei dintre marinarii dispăruţi în urma incendiului de pe nava Maersk Honam au fost găsiţi morţi

TRAGEDIE PE MARE! Trei dintre marinarii dispăruţi în urma incendiului de pe nava Maersk Honam au fost găsiţi morţi

Replica API 14 martie 2018 | 00:00 366

Ce spun reprezentanții companiei

Ce spun reprezentanții companiei

Rămășițele a trei dintre cei patru marinari dispăruți în urma incendiului izbucnit pe 6 martie a.c., pe nava Maersk Honam, au fost găsite la bordul navei. Anunțul a fost făcut, printr-un comunicat de presă, de reprezentanții Maersk Line. „În acest moment, rămăsițele celor trei colegi sunt neidentificate. Având în vedere timpul scurs și daunele grave produse de incendiu, se poate trage concluzia că toți cei patru colegi dispăruți în urma incendiului sunt decedați. Familiile celor decedați au fost informate”, au precizat reprezentanții Maersk Line. Astfel, numărul decedaților, după incendiul de pe nava Maersk Honam a ajuns la patru, dintre care unul încă nu este confirmat, trupul neînsuflețit nefiind încă găsit.

„Transmitem familiilor celor mai sincere condoleanțe. Le împărtășim tristețea și ne străduim să le venim în sprijin în aceste momente de cumpănă”, a afirmat Soren Toft, directorul general de operațiuni.

La bordul navei devastate de incendiu, continuă căutarea rămășițelor celui de al patrulea marinar. Dar misiunea de căutare și salvare pe mare a fost oprită. „Operațiunile de căutare și salvare au început imediat după ce Maersk Honam a trimis un semnal de pericol, pe 6 martie. Câteva nave de containere și-au redirecționat traseul pentru a sprijini operațiunile de căutare și salvare”, au adăugat reprezentanții Maersk Line.

Între timp, starea de sănătate a membrilor echipajului ajuns pe uscat se îmbunătățește, inclusiv cei care s-au aflat la terapie intensivă fiind mutați în saloane, fiind în afara pericolului și recuperându-se bine. În cel mai scurt timp, și aceștia vor ajunge la familiile lor.

O anchetă privind condițiile de declanșare a incendiului a fost demarată de Poliția Marină din India, care urmează să intervieveze membrii echipajului.

La bordul navei Maersk Honam, incendiul este încă în desfășurare, la o săptămână de la izbucnirea lui. Însă, așa cum au arătat reprezentanții Maersk Line, eforturile de stingere a incendiului progresează. „Se va efectua o investigație completă pentru a determina cauza incendiului și impactul asupra navei și a încărcăturii. Navele specializate de stingere a incendiilor sunt la fața locului, operațiunile de salbare conduse de Smit Salvage și Ardent – cele mai bune două companii de clasă în cadrul operațiunilor de salvare maritimă. Maersk Line cooperează cu salvatorii și are doi ingineri marini la fața locului, colaborând îndeaproape cu Smit și Ardent”, se mai precizează în comunicatul de presă al Maersk.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218