REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Tragedie pe plaja din Mamaia din cauza unui act de teribilism: un bărbat şi fetiţa lui de 5 ani au murit înecaţi

Tragedie pe plaja din Mamaia din cauza unui act de teribilism: un bărbat şi fetiţa lui de 5 ani au murit înecaţi

Replica API 31 iulie 2014 | 00:00 285

Veniţi în vacanţă pe litoral

Veniţi în vacanţă pe litoral

Vacanţa unei tinere familii s-a curmat brusc! Din trei membri, acasă se va întoarce doar unul cu o durere mare în suflet, care nu se ştie dacă va fi ştearsă vreodată. Tragedia s-a produs miercuri, 30 iulie, când Florin Popa, de 35 de ani, a intrat cu fetiţa lui în apă, în vârstă de 5 ani, pe plaja din zona hotelului Rex din Mamaia, cu o bărcuţă pneumatică. Din nefericire, bărbatul s-a îndepărtat prea mult de mal şi atât el cât şi fetiţa au căzut pradă valurilor, murind înecaţi.

Familia Popa venise în vacanţă vineri şi urma să se întoarcă în Bucureşti duminică. Numai că totul s-a curmat brusc miercuri, 30 iulie. Toţi trei membri ai familiei, Florin, soţia şi fetiţa de 5 ani, Alexia Andreea, au mers la plajă în zona hotelului Rex. Chiar dacă salvamarii arboraseră steagul roşu cu galben, bărbatul a intrat în apă cu fetiţa pentru a o plimba cu o bărcuţă pneumatică. Din nefericire, acesta s-a îndepărtat foarte mult de mal, cam vreo 70 - 80 de metri, după cum susţin martorii, dincolo de geamandură, moment în care bărcuţa a fost răsturnată de valuri, fetiţa căzând în apă. Tatăl ei a încercat s-o scoată la suprafaţă, însă şi el a căzut pradă valurilor. Salvamarii au intervenit imediat şi au reuşit să-l scoată pe bărbat din apă, fiind ajutaţi şi de nişte tineri. În ciuda eforturilor medicilor de a-l resuscita, acesta a murit. În schimb, micuţa a fost de negăsit, în căutarea ei plecând atât salvamarii cât şi scafandrii din cadrul ISU Dobrogea. A fost găsită după mai bine de două ore, dincolo de geamanduri. Nu s-a mai putut face nimic pentru ea, fiind declarat decesul.

"Soţia domnului a venit la mine şi mi-a spus că se îneacă copilul şi soţul. Un prieten de-al meu a chemat salvamarul, a intrat, l-a adus aproape de mal şi nu a mai putut, am intrat şi noi şi l-am scos afară. I s-au făcut manevrele de resuscitare, nu a răspuns la nici una şi a fost declarat decedat. Aveau şezlongurile aici, apoape de mine. Bărbatul a intrat cu copilul în apă, cu o bărcuţă pentru copii şi probabil că fetiţa a căzut, el a încercat s-o salveze şi au murit amândoi. Erau cam la 70 - 80 de metri distanţă, după geamandură", a declarat Răzvan Zgarcea, tânărul care a intrat în apă pentru a ajuta salvamarii. Şeful Serviciului Salvamar din Mamaia a menţionat că marea era foarte agitată şi că este un mediu foarte periculos, mai ales când intri cu colac, bărcuţă sau alte asemenea elemente. "Salvamarul a intrat în apă şi la căutări, a fost anunţat că cineva are nevoie de ajutor. Când a ajuns la bărbat, deja era inconştient, l-a întors cu faţa în sus să poată avea aer, aşa e procedura, a fost scos la mal ajutat de un tânăr, sau doi, încă nu ştim sigur, şi i s-a mai spus că era cu un copil în apă, însă salvamarul nu l-a văzut. Din câte am înţeles, era cu o fetiţă de 5 anişori. Cam pe la 10.15 s-a întâmplat. Conform legii, posturile de salvamari trebuie amplasate din 300 în 300 de metri şi noi le avem din 200 în 200, mai aproape. Le-am suplimentat cum am putut. Dacă turiştii sunt nelămuriţi, să vină să întrebe salvamarul dacă pot intra în apă, ce înseamnă culoarea steagului. Astăzi (miercuri - n.r.) avem arborat steagul roşu cu galben şi înseamnă prezenţa Serviciului Salvamar şi că marea e agitată, iar turiştii sunt sfătuiţi să intre în apă doar dacă ştiu foarte bine să înoate. Sunt mulţi care ne spun că sunt în concediu şi nu ne ascultă, nu înţeleg că apa este un mediu periculos şi că se poate întâmpla un eveniment nefericit", a spus Gabi Culea.

Liliana CHIRU

Vezi şi:

LINK

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218