REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Tragedie pe plaja Iaki din Mamaia: un scafandru profesionist a murit după ce a intrat în mare să demonteze geamanduri

Tragedie pe plaja Iaki din Mamaia: un scafandru profesionist a murit după ce a intrat în mare să demonteze geamanduri

Replica API 9 octombrie 2013 | 00:00 359

Sfârşit tragic pentru un bărbat de 50 de ani, din Năvodari. Acesta, Nicolae Roşca, se afla împreună cu fiul său, dar şi cu alte persoane, pe plaja hotelului Iaki din staţiunea Mamaia, unde demonta geamanduri. A ieşit din apă şi i s-a făcut brusc rău. A dat semne că-şi revine, însă a căzut pe nisip. În ciuda eforturilor ambulanţierilor de a-l resuscita, bărbatul a murit. Nicolae era scafandru profesionist de 25 de ani şi administra societatea Aqua Blue Diving srl, din Eforie Sud.

Lacrimile au pus stăpânire pe plaja din zona hotelului Iaki, din staţiunea Mamaia, miercuri, 9 octombrie. Un bărbat de 50 de ani a decedat, în timp ce se afla la serviciu. Este vorba despre Nicolae Roşca, din Năvodari, scafandru profesionist dar şi administratorul societăţii Aqua Blue Diving, cu sediul în Eforie Sud. Acesta se afla cu fiul său, dar şi cu alte persoane, pentru a scoate geamandurile din mare în vederea demontării. A ieşit din apă, a stat vreo 10 minute, după care a spus că-i este rău. A dat semne că-şi revine, însă a căzut secerat pe nisip. Cei aflaţi la faţa locului au sunat la 112, ambulanţierii şi oamenii legii sosind numaidecât. În ciuda eforturilor cadrelor medicale de a-l resuscita, scafandrul a decedat. "Apa avea un metru şi jumătate, nu era adâncă, nu se punea problema că e nevoie de scafandri. Dar tata avea costum de neopren, fiind scafandru profesionist. A ieşit din apă, era obosit. După vreo 10 - 15 minute l-am văzut că-i este rău. A încercat să se ridice şi nu a putut. Dar a dat semne că-şi revine... Niciodată nu s-a plâns că e bolnav. Avea analizele medicale la zi, meseria i-o cere. Era administratorul unei firme care se ocupă şi cu scufundări, eram subcontractaţi pentru a lucra aici.", a spus fiul lui Nicolae Roşca. La faţa locului a ajuns şi soţia acestuia, într-un suflet, fiind năpădită de lacrimi. "Nu avea probleme de sănătate. Face asta de 25 de ani, e scafandru profesionist. Eram la muncă şi am fost anunţată. Ştiu că scotea nişte geamanduri... Nu ştiu...", a spus şi Florica Roşca. Poliţiştii au declanşat o anchetă pentru a stabili împrejurările în care s-a produs evenimentul, dar şi inspectorii ITM. În plus, Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral a explicat de ce erau demontate geamandurile. "În urma licitaţiei publice privind atribuirea lucrărilor de proiectare şi execuţie pentru semnalizarea digurilor de larg din staţiunea Mamaia şi municipiul Constanţa, desfăşurată în luna iunie 2013, a fost încheiat contractul cu nr. 86/10.06.2013 între ABADL şi SC Opal Construct SRL. Conform prevederilor contractuale, executantul (SC Opal Construct SRL) are obligaţia de a executa lucrări de mentenanţă în ceea ce priveşte montarea/demontarea sistemului de semnalizare la începutul şi la sfârşitul sezonului estival. În conformitate cu prevederile aceluiaşi contract, executantul este pe deplin responsabil pentru conformitatea, stabilitatea şi siguranţa operaţiunilor executate. Conducerea Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral îşi exprimă profundul regret faţă de decesul scafandrului Roşca Nicolae care a survenit în cursul zilei de miercuri, în timpul unor operaţiuni de demontare a sistemului de semnalizare şi transmite familiei sincere condoleanţe pentru tragedia produsă.", potrivit unui comunicat de presă al ABADL.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102