REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Tragedie uriașă la granița SUA: Zeci de morți în urma unui incendiu la un centru de migrație

Tragedie uriașă la granița SUA: Zeci de morți în urma unui incendiu la un centru de migrație

A.F. 30 martie 2023 | 00:00 663

Cel puțin 39 de persoane au fost ucise în urma unui incendiu izbucnit la un centru de migrație de la granița dintre SUA și Mexic, au anunțat marți autoritățile, potrivit NBC News.

Tragedie uriasa la granita SUA: Zeci de morti in urma unui incendiu la un centru de migratie

Incendiul a izbucnit luni seară la o unitate administrată de Institutul Național de Migrație (INM) din Ciudad Juarez, a precizat agenția într-un comunicat.

Alte zeci de persoane au fost rănite, 29 de persoane fiind transportate la patru spitale locale în "stare delicată-serioasă", a precizat agenția, adăugând că, în momentul incendiului, în această facilitate erau reținuți 68 de bărbați din America Centrală și de Sud.

Imaginile au arătat rânduri de cadavre așezate sub cearșafuri argintii, în timp ce echipele de salvare, pompierii și poliția locală au intervenit la fața locului, citează stiripesurse.ro.

Cauza incendiului nu a fost cunoscută imediat. Agenția a declarat că "respinge cu fermitate actele care au dus la această tragedie", fără a preciza care ar fi putut fi acestea.

Autoritățile investighează, iar Comisia Națională pentru Drepturile Omului a guvernului a fost chemată pentru a-i ajuta pe migranți, a precizat agenția.

Facilitatea, situată în statul Chihuahua, se află în apropiere de podul internațional Santa Fe și peste graniță de El Paso, Texas.

Procurorul general al țării a inițiat o anchetă, a declarat Andrea Chávez, deputat federal din Ciudad Juarez, într-o declarație pe Facebook. De asemenea, echipe consulare au fost angajate pentru a identifica persoanele decedate, au precizat autoritățile.

Autoritățile mexicane nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii suplimentare din partea NBC News.

Ciudad Juarez este un punct de trecere important pentru migranții care încearcă să traverseze granița spre Statele Unite.

Adăposturile sale de acolo sunt pline de migranți care așteaptă oportunități de a trece sau care așteaptă procesul de azil.

În ultimii ani, pe măsură ce Mexicul și-a intensificat eforturile de a opri fluxul de migrație către granița cu SUA sub presiunea guvernului american, Institutul său național pentru imigrație s-a confruntat cu supraaglomerarea facilităților sale.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
@ioana Femeie, ce naiba ai baut?
1
1
americanii sa plateasca despagubiri rudelor celor decedati pentru ca asa este crestineste si omeneste pacat de iei
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367