REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

TRAGEDII PE LITORAL: Marea şi-a luat tributul! VIDEO

TRAGEDII PE LITORAL: Marea şi-a luat tributul! VIDEO

Replica API 6 august 2018 | 23:26 235

Tragedii în lanţ, pe litoralul românesc! Weekend-ul acesta Marea Neagră şi-a luat victima! Turiştii ajunşi pe litoral s-au avântat în apele agitate ale mării, unii au reuşit să supravieţuiască datorită intervenţiei medicilor constănţeni, însă alţii nu au reuşit să scape cu viaţă. Din păcate, numărul persoanelor decedate în urma înecului în mare a crescut.

Weekend agitat pe litoralul românesc! Medicii din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean din Constanţa au fost solicitaţi să intervină, împreună cu medicii din cadrul ISU Constanţa, pentru salvarea mai multor persoane care erau la un pas de înec în Marea Neagră. Astfel, alarma s-a dat încă de sâmbătă dimineaţă la Eforie Nord, unde un bărbat în vârstă de aproximativ 60 de ani, din București, care s-a înecat în apele mării, pe plaja din Eforie Nord. Din fericire, acesta a fost scos din apă și transportat în stare conștientă la cortul de prim ajutor din stațiune şi ulterior la spital.

Ulterior, tot sâmbătă, 4 august a.c., în jurul orei 16.00, medicii au intervenit în Eforie Sud, acolo unde o altă persoană a fost în pericol de înec. Este vorba despre un bărbat, scos din apă, conştient. Menţionăm că acesta se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Încă o intervenţie pe plajă! De data aceasta este vorba de staţiunea Mamaia, zona Iaki. Un bărbat s-a aventurat în apa mării, sâmbătă, 4 august, şi nu a mai putut ajunge la mal. A fost scos în cele din urmă, salvamarii începând să-i aplice manevrele de resuscitare, până la sosirea cadrelor medicale. Soţia acestuia a precizat la telefon că este deja vânăt. Bărbatul are 39 de ani, este din Bucureşti şi se afla în vacanţă, la mare. A fost resuscitat şi transportat de urgenţă la spital!

Duminică, 5 august a.c., un apel la Serviciul Unic de Urgență 112 semnala, în jurul orei 10.00, că în largul Mării Negre, în dreptul Micului Golf din 2 Mai a fost văzută plutind o persoană. La fața locului s-au deplasat cadrele medicale de la Serviciul de Ambulanță Constanța și militarii de la ISU Dobrogea. Pentru recuperarea trupului s-a intervinit cu ambarcațiunea Targa, din punctul temporar de salvare Mangalia. După o intervenție de aproximativ 45 de minute a medicilori ISU, bărbatul a fost declarat decedat. Oamenii legii bănuiesc că bărbatului i s-a făcut rău în timp ce se afla în apă, dar rămâne ca autopsia să stabilească cauza decesului. De asemenea, oamenii legii trebuie să stabilească și identitatea bărbatului. În prezent, vântul nu suflă, astfel că nu este arborat steagul roșu de interzicere a înotului.

Menționăm că acesta este al nouălea caz de înec pe litoralul românesc, în acest sezon estival.

Tot duminică, cadrele medicale de la Serviciul de Ambulanță Județean Constanța au fost solicitate, duminică, 5 august a.c., la orele prânzului, în stațiunea Mamaia, unde un copil de 5 ani a fost scos pe brațe din apă. Potrivit cadrelor medicale, copilul a înghițit apă, dar s-a intervenit rapid, fiind stabilizat și transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Constanța.

MESAJUL ISU DOBROGEA!

Având în vedere valul de tragedii, reprezentanții ISU Dobrogea au venit cu un mesaj de maximă importanță: Fiți responsabili pentru viețile voastre!!! De la începutul lunii mai și până în prezent mai multe persoane (din care 2 minori de 7 respectiv 14 ani) și-au pierdut viața în apele Mării Negre și 2 persoane în lacuri de pe raza județului Constanța!!! Respectați indicațiile salvamarilor, a administratorilor de plajă și nu în ultimul rând respectați semnificația steagurilor arborate pe plajă!

O secundă contează pentru a vă salva viața!

Paula SOLOMON

VIDEO:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Poti sa ai cohort de salvamari,oamenii care vor sa se dea mari tot vor fi puzderie si multi dintre ei vor sfarsi inecati sau macar accidentati pe strazi . Cu copii e altceva,ei din pacate se iau dupa parintii lor ,,tari'' sau dupa modele de eroi din filme. Nimeni nu este vinovat pentru lipsa de educatie in orice domeniu a fiecarui cetatean in parte.
1
0
dar primaria ce a facut sa suplimenteze numarul salvamarilor, dar sa fie si platiti?
2
1
care al 9lea caz???? ca mai sunt 20 de disparuti dar aceia traiesc fericiti cu Neptun pe fundul marii
2
0
serios? marea si-a luat tributul? nu e vorba de idiotii care vad steagul rosu si se arunca in mare ignorand avertismentele disperate ale salvamarilor?
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102