REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Traian ANTONIADIS: De ce să mergem până la bulgari, când putem aduce bulgarii aici?

Traian ANTONIADIS: De ce să mergem până la bulgari, când putem aduce bulgarii aici?

Replica API 13 iulie 2020 | 00:42 1746

Președintele comunității elene „Elpis” Constanța, Anton-Traian Antoniadis, candidat al Uniunii Elene din România pentru funcția de primar al Municipiului Constanța, propune înființarea unor centre turistice de atracție ale orașului. Reprezentantul comunității elene consideră că în Municipiul Constanța trebuie valorificată caracteristica multietnică și multiculturală, prin punerea bazelor unui viitor brand turistic: toate minoritățile constănțene, la un loc, cu specificul fiecărei minorități în parte.

„Voi folosi un cuvânt dur: minoritățile trebuie „EXPLOATATE”! Din toată România, Dobrogea a fost clădită de minorități, pe minorități. Este păcat să le avem și să nu le „exploatăm”. Propun să identificăm un loc în care să aducem laolaltă minoritățile, unde să se dezlănțuie din punct de vedere culinar, să fie cu dans, cu muzică, practic o atracție pentru toată țara. Fiecare minoritate să își deschidă un restaurant propriu, pe baza unor planuri ale Primăriei Municipiului Constanța – concesionat de municipalitate și nu vândut.", a declarat Anton-Traian Antoniadis, candidat al Uniunii Elene din România la Primăria Constanța.

Oraș unic datorită mozaicului interetnic și cultural

Antoniadis este de părere că fiecare minoritate poate organiza câte un spectacol, astfel încât să fie creeată o atracție continuă. Acesta propune ca în zona restaurantelor de pe plaja Modern să fie organizate astfel de spectacole, la ore diferite. De asemenea, președintele comunității elene „Elpis” Constanța propune un centru de atracție principală a Constanței, oraș unic datorită mozaicului interetnic și multicultural.

"Unde găsim mâncare adevărată, gătită, grecească? Nu fac referire la fast-food. Unde găsim în Constanța ceva turcesc? Tătăresc? Lipovenesc, de exemplu niște sărmăluțe de pește de mănânci o dată și nu le uiți o viață? Armânesc, o plăcintă de spanac? De ce să mergem până la bulgari, când putem aduce bulgarii aici? Unde în România există vreun restaurant armenesc cu pastramă adevărată? Propun un centru de atracție principală al Constanței, oraș unic în țară mulțumită acestui mozaic interetnic și multicultural”, a mai precizat Antoniadis.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102