REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Traian Băsescu a răbufnit la adresa liderului Franței: 'NATO este viu și solid, tinere Macron, și nu în 'moarte cerebrală' cum neinspirat l-ai declarat tu'

Traian Băsescu a răbufnit la adresa liderului Franței: 'NATO este viu și solid, tinere Macron, și nu în 'moarte cerebrală' cum neinspirat l-ai declarat tu'

Replica API 15 noiembrie 2019 | 10:50 378

Fostul președinte Traian Băsescu reacționează la declarațiile făcute de președintele Franței Emmanuel Macron care a susținut că țările europene nu se mai pot baza pe Statele Unite în materie de apărare. „Ceea ce experimentăm în prezent este moartea cerebrală a NATO”, a declarat liderul de la Paris. Băsescu îl contrazice pe Macron, afirmând că „NATO este viu şi solid”, și califică declarația liderului Franței ca fiind una „neinspirată”.

„Reacţie la declaraţiile preşedintelui Macron şi a ideii de ”Armata europeană”:

13.11.2019 Plen Parlament European - Bruxelles

Declaraţie:

“Domnule Președinte,

De curând șeful unui stat fondator al NATO şi al UE, afirma nonșalant că NATO ar fi o instituție perimată.

Securitatea colectivă a Europei este asigurată, în ultimii 70 de ani, de NATO, organizație în întregime operațională în acest moment. Ce rol ar trebui să aibă, în acest context, viitoarea armată europeană?

Este evident că Uniunea Europeană nu va crea o nouă armată, ci pur și simplu va diminua resursele militare alocate NATO ceea ce va duce și la slăbirea forței alianței dar și la scăderea credibilității și a capacității de descurajare a NATO .

Paradoxul este că, în condițiile în care cele mai multe state memre UE și NATO nu-și respectă obligația de a aloca 2 la sută din PIB pentru apărare, ne pregătim să ne lansăm într-o aventură a creării unei armate europene, inițiativă care este infinit mai costisitoare decât contribuția de 2 la sută pentru apărare ca aliaţi în NATO.

Cu siguranţă, într-un fel se vede securitatea şi siguranţa când ai frontierele la Atlantic şi cu totul altfel când ai frontierele la Marea Neagră sau la Marea Baltică, unde trebuie s-o spun, te învecinezi cu imprevizibilul Putin .

Am convingerea că toată lumea democratică are nevoie de NATO ca și garant al propriei noastre independente, a proprie noastre suveranități, a propriei noastre libertăți .

Vă mulțumesc .”

PS – nu a făcut parte din Discurs – Oare tânărul Preşedintele Macron nu reuşeşte să observe că la frontiera de Est a NATO şi UE sunt prezenţi militari americani, britanici, canadieni, germani, polonezi, români, bulgari, înşiraţi de la Marea Baltică la Marea Neagră cu avioanele lor, cu navele lor şi cu maşinile terestre de luptă, descurajând orice acţiune ostilă împotriva statelor membre NATO.

Mai mult, de curând SUA au debarcat peste 20.000 de militari în Nordul Continentului, în cel mai mare exerciţiu militar de la încheierea “războiului rece”

NATO este viu şi solid tinere Macron şi nu în "moarte cerebrală" cum neinspirat l-ai declarat tu”, scrie Băsescu pe Facebook.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bai chiorete dar tu esti batran si hot,hoti ca tine s-au prasit peste tot si au determinat ca romanica sa cumpere in continuare fiare vechi la pret de arme moderne, patriotii americani nu au fost in stare sa doboare scudurile lui sadam,daca erdogan a cumparat s 400 nu a facut decat sa vada noul
0
0
De data asta Basescu stie ce spune toata treaba vine de la bani,Americani cer statelor membre sa contribuie cu 2%din P.I.B.dar Francezi si Germani cred ca este prea mult asta este tot. Pana la urma or sa dea si tarile astea 2%,au mai facut nazuri europeni cu U.S.A.si alta data cand a zisTRUMP:" i-a scoate ma raportul economic U.S.A.--U.E. pe ultini ani sa vedem cum stam",asta a ziso asa la misto pentru ca stia ca U.E.are un plus de sute de miliarde de dolari in urma schimburilor comerciale cu S.U.A.
3
0
daca vine putin ma ascund la kogalniceanu , in baza trump ! ....alo , va mananca putin ca pe pizza !
3
0
basescule , iar te dai mare ? ai uitat ce ti-am facut ?
4
2
...bai taca,probabil regreti cizma stalinista,ti-o fi dor de ea....
1
6
Asta e betivanu care a trait pe vremea marelui patriot Adrian Zglobiu.
5
3
daca nu erau paduchii americani te manca raia ruseasca de mult !!!
5
6
NATO ,O Unitate de paduchi Americani care traesc pe spinarea altor state suverane.
8
5
Ca sa aveti un NATO sigur, opriti hoardele de migranti care asalteaza Europa.
9
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920