REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Traian Băsescu a reacţionat în cazul condamnării fiicei sale, Ioana

Traian Băsescu a reacţionat în cazul condamnării fiicei sale, Ioana

Replica API 6 aprilie 2021 | 19:20 2509

Ioana Băsescu, fiica fostului președinte Traian Băsescu, a fost condamnată la 5 ani de închisoare cu executare, la începutul lunii martie, în dosarul privind finanțarea campaniei prezidențiale din 2009. Decizia nu este, însă, definitivă.

Traian Băsescu

Traian Băsescu a reacționat luni, 5 aprilie, la Realitatea PLUS, cu privire la condamnarea la 5 ani de închisoare cu executare primită de fiica sa.

„Încă n-am văzut om condamnat la 5 ani de închisoare, pentru că a instigat, fără să primească vreun ban, fără să fi luat ceva.

În schimb, am văzut foarte mulți care au furat milioane și care sunt bine-mersi. Nu-i atinge nimeni”, a declarat Traian Băsescu, în emisiunea lui Laurențiu Botin, scrie stiripesurse.ro.

Ioana Băsescu, fiica lui Traian Băsescu, și Elena Udrea au fost condamnate la închisoare cu executare. Ioana Băsescu a primit cinci ani de închisoare cu executare.

Elena Udrea, fost ministru al Turismului, a fost condamnată la 8 ani de închisoare cu executare. Decizia nu este definitivă.

Totodată, în același dosar, jurnalistul Dan Andronic a fost achitat.

Fostul ministru Elena Udrea a fost condamnată, marţi, 2 martie, de Curtea de Apel Bucureşti la 8 ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la luare de mită şi spălare a banilor în dosarul privind finanţarea campaniei electorale a lui Traian Băsescu la alegerile prezidenţiale din 2009, scrie Agerpres.

Udrea a primit mai multe pedepse, cuprinse între 3 şi 6 ani, pentru săvârşirea celor două infracţiuni. Instanţa le-a contopit, iar la condamnarea cea mai grea, de 6 ani, a fost adăugat un spor, urmând ca ea să execute în final 8 ani închisoare.

Ioana Băsescu, fiica fostului preşedinte Traian Băsescu, a fost condamnată de Curtea de Apel Bucureşti la 5 ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la delapidare şi instigare la spălarea banilor în dosarul privind finanţarea campaniei electorale de la alegerile prezidenţiale din 2009.

Ioana Băsecu a primit o pedeapsă de 3 ani pentru instigare la delapidare şi două pedepse pentru instigare la spălarea banilor, de 3 şi 5 ani, acestea au fost contopite, rezultând o condamnare finală de 5 ani cu executare.

Decizia nu este definitivă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ba voi toata familia trebuie sa stati la cusca , da cand taticu a cotizat si a ascultat ordinele venite de afara va scapa si fetita ,
1
0
Fam.Baselu.....precum a Tarului Nicolae!
2
0
Du-te dracu! averea confiscata si la puscarie totata familia si neamul Basescu. Trebuia sa fie demult inchis pe viata.Judecat iar impreuna cu cei care te-au aparat in dosarul Flota.De unde ai tu si fi-ta sute de hectare in Baragan? Cum le-ai luat?
8
1
E randul tau, vor ciripi femeile pe care le-ai bagat in rahat, Pentru tine au furat, Petrov.
11
1
la ambele sa le dea cat mai multa vacanta , va rugam, la purta blanca sau targsor
12
2
A furat si nu a fost dovedit
19
0
Nevinovati sunt toti .nau fur at nimic
12
0
toata familia chiorului la puscarie
21
4

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102