REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Traian Băsescu, atac INCENDIAR la adresa lui Adrian Năstase: Oare crime ca ale lui se prescriu?

Traian Băsescu, atac INCENDIAR la adresa lui Adrian Năstase: Oare crime ca ale lui se prescriu?

Replica API 19 octombrie 2018 | 00:00 180

Fostul președinte Traian Băsescu îi dă replica fostului premier Adrian Năstase, cel care îl acuza că ar fi vândut băncile românești. Traian Băsescu îi explică lui Năstase că pe vremea lui s-au privatizat marile combinate ale industriei românești și îi recomandă ”stai omule liniștit în Zambaccianul tău”, conform stiripesurse.ro.

”Adrian Năstase, stai omule liniştit în Zambaccianul tău

Adrian Năstase întrece orice măsură, contrazicând lucruri care sunt de notorietate. După zicerile lui Năstase, Băsescu a privatizat PETROM,ARO, Combinatul Siderurgic Galaţi, Bănci, Alro Slatina, COS Târgovişte etc., sau poate tot Băsescu a făcut contractul cu Bechtel.

Adrian Năstase se face a nu înţelege că problema nu este privatizarea. Procesul de privatizare trebuia să se petreacă pentru că prin Constituţie ne-am declarat a fi o societate capitalistă, pentru a creşte competitivitatea economiei româneşti şi pentru a scăpa de căpuşele FSN-iste care sugeau toate veniturile companiilor, inclusiv ale băncilor.

Recunosc, mi-ar fi plăcut să fiu eu cel care a privatizat economia României pentru a o scoate de sub controlul guvernelor şi al firmelor care căpuşau inclusiv băncile, împingând economia spre faliment. Dar soarta a făcut ca în Aprilie 2000 să intru în campanie şi în Iunie să devin Primar General (ce ghinion şi pe capul lui Năstase).

Din păcate, firmele au fost doar evaluate în timpul guvernului CDR din care şi eu am făcut parte şi am coordonat programul de evaluare . Drama a fost că privatizarea s-a făcut în timpul guvernului PSD condus de Adrian Năstase, ceea ce a generat cel mai mare jaf post – decembrist .

A uitat Adrian Năstase că stătea la masă cu preşedintele OMW şi „negocia” privatizarea (furtul) PETROM cu tot cu resursele de ţiţei şi gaze, a uitat Adrian Năstase cum anunţa privatizarea ARO Câmpulung către un „mare” investitor american care a vândut uzina la fier vechi, a uitat Adrian Năstase privatizarea Combinatului Siderurgic Galaţi cu intermedierea lui Tony Blair, a uitat Adrian Năstase cum a cedat ruşilor în mod fraudulos pachetul majoritar la ALRO Slatina, a uitat Adrian Năstase cum a dat ruşilor pe nimic Combinatul de Oţeluri Speciale din Târgovişte sau în ce condiţii a privatizat băncile româneşti care fuseseră deja devalizate de clientela FSN în perioada 1990-1996.

Marea şi reala problemă, pe care Adrian Năstase se face că nu o înţelege este, CUM S-A FĂCUT PRIVATIZAREA şi ÎN FOLOSUL CUI ? Iar aici, responsabilitatea lui Adrian Năstase este majoră de la privatizarea PETROM şi până la contractul de autostrăzi cu Bechtel. Nu sunt jurist şi nu mă pricep, dar întreb : oare astfel de crime se prescriu ? Probabil că da, dar îţi rămân în CV.”, scrie Traian Băsescu, pe pagina personală de Facebook.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bombonel l-a cadorisit pe spagoveanu cu ias nazarcea care facea cam de toate,satana de popa a pus-o la pamant furand tot ce se putea,crama cu colectia de vinuri,sediile,materiale de constructii pe care le-a folosit la ridicarea bordelului de la dorna arini,in ultima instanta furand bani de la apia pe seama terenului,asa hotie nu se prescrie
0
0
Da dementule dar bombonel si-a mai ispasit din pacate trecand pe la beciul domnesc pe cand tu ai baut banii pe flota si nimic ,nimic?
3
1
Bombonel si Basamac. Doi mascarici dupa chipul si asemanarea poporului de amestecati. Ce mandri trebuie sa fie ei acum de rezultatul lor peste caterinca asta de Romanie. In locul lor, n-as gasi gaura de sarpe suficient de ascunsa in care sa ma bag, de RUSINE.
6
0
Rosia Montana cand o terminati?
3
0
Adica sa se teama EBA? Tu nu vezi ca toarna urmasi de parca ii face ca sa primeasca indemnizatie? N-are treaba Domnul cu hotii acestei tari.Daca ar fi avut,pai avea de lucru de pe la 1907 si pana in prezent.
6
1
Intr o tara civilizata, acum erati colegi de celula. Dar, noi oamenii de rand mai avem o singura speranta..dreptatea Domnului...care se va abate asupra copiilor si copiilor copiilor vostri. Atunci ei va vor blestema de nu veti mai avea odihna nici in pamant. Temeti va!
9
0
Aduceti tezaurul inapoi,nationalizati companiile privatizate fraudulos,recuperati unde este cazul terenul care a apartinut de vechile fabrici privatizate,nationalizati domeniile si proprietatile regale care nicidata nu au avut proprietari margarete,dude si alti spurcati paraziti si ptr ca sunt in afara constitutiei.Si sa vedeti cum faceti rost de bani multi ptr popor.
20
4
Chiorul betiv nu-i ajunge nici la glezne lui Nastase. Este diferenta de la cer la pamant si in ceea ce priveste intelectul, cultura generala, educatia si bunele maniere. Ceea ce a facut Nastase ptr. tara nu va mai face niciodata altcineva. Ca a avut grija si de el asta este. Tot roman este si el. Dar oricum nu s-a pretat la ce a facut baselu.
7
13
hot la hot nu-si scoate ochii,astia au vandut tara,iar dracnea cu veorica ne-au vandut si pe noi,au vandut aurul,petrolul,gazul,terenul agricol si apa,muiepesede
14
5
Care au vandut tara.
11
2
Nici o deosebire intre voi 2!
10
7

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367