REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Traian BĂSESCU: Celebrul DRULĂ trebuia să-și dea DEMISIA!

Traian BĂSESCU: Celebrul DRULĂ trebuia să-și dea DEMISIA!

Replica API 1 august 2021 | 10:22 1402

Fostul ministru al Transporturilor și actual europarlamentar, Traian Băsescu, a comentat, joi seară, la Realitatea Plus, scandalul care îl implică pe directorul CFR Călători, Ovidiu Vizante, și solicitările pentru demiterea acestuia de către actualul ministru, Cătălin Drulă. Băsescu a spus că Drulă, “care trece drept mare erou că a mers cu bâta la metrou”, trebuia să-și dea demisia. Întrebat de ce s-a ajuns în situația în care se produc accidente feroviare precum cel de la Fetești, europarlamentarul a răspuns: “Mă mir că domnii din studio nu au spus că mecanicul de tren era beat pentru că a băut cu mine”.

Traian Băsescu

„Că se vorbește de lipsă de finanțare (n.r. la CFR) este corect. Numai că eu am plecat în 2000. Suntem în 2021. Sunt 21 de ani și nu am avut impresia că am fost responsabil de finanțarea căii ferate din 2000 până acum. Subfinanțarea căii ferate a început din vremea lui Ceaușescu. Eu nu am fost niciodată ministru de Finanțe ca să dau căii ferate sumele de bani de care avea nevoie. Iar susținerea că nu am aprobat în CSAT privatizarea CFR Marfă este cel puțin o copilărie. Scăpam de un monopol și se crea un alt monopol. Cel mai mare operator privat prelua operatorul de stat, ceea ce era complet în neregulă. Scăpam de monopolul căii ferate companie de stat și dădeam într-un monopol privat”, a declarat fostul președinte și ministru al Transporturilor, Traian Băsescu la emisiunea 100% de la Realitatea PLUS.

Cât despre incidentele apărute pe calea ferată în ultimele zile, Băsescu are o părere tranșantă.

„ Înainte nu era posibil să urci pe locomotivă, în 98, 99, 2000, fără să fii testat cu alcooloscopul. Acum se pare că urcă mecanicii după ce vin de la chef, direct pe locomotivă. Cazul de la Fetești este edificator în acest sens. (…) Până la Vizante (n.r. Ovidiu Vizante, directorul CFR Călători), ministrul Transporturilor astăzi trebuia să își dea demisia. Celebrul Drulă (n.r. Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor), care trece drept mare erou că a mers cu bâta la metrou, e în regulă ce a făcut, dar deocamdată în mandatul lui nu a început niciun proiect de infrastructură. Și sunt 4,5 miliarde de euro pe care România nu i-a cheltuit. Trebuia să îi cheltuiască până la sfârșitul anului 2021”, a concluzionat actualul europarlamentar.

Drulă

Întrebat de ce s-a ajuns în starea asta în care se produc accidente feroviare, precum cei de la Fetești, Traian Băsescu a început răspunsul cu o glumă: „Mă mir că domnii din studio nu au spus că mecanicul de tren era beat pentru că a băut cu mine”.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a fost întrebat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă de la minister, dacă îl va demite pe șeful CFR Călători, Ovidiu Vizante, după ce acesta a avut o ieșire nervoasă față de un jurnalist, în urma blocajelor trenurilor de joi. Oficialul din Guvern a spus că “actul de management se judecă aşezat, la rece, nu după o greşeală de moment”. Drulă a spus că “pentru mine subiectul e încheiat”, scrie digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acest alcoolist este de vina pentru 70% din ce se intampla cu tara asta!!
10
4
Geta, ai baut cu el? Daca nu, ciocul mic.
8
9
du-te naibii de betiv ordinar
12
8

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920