REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Traian Băsescu deconspiră marele SECRET pregătit de Viorica Dăncilă: 'Vrea să îl bage în CSAT ca să nu mai facă licitație'

Traian Băsescu deconspiră marele SECRET pregătit de Viorica Dăncilă: 'Vrea să îl bage în CSAT ca să nu mai facă licitație'

Replica API 22 iulie 2019 | 00:00 219

Premierul a anunțat că Autostrada Comarnic-Brașov nu se va construi în parteneriat public-privat, ci va fi declarată în prima ședință CSAT de importanță națională și va fi construită din fonduri guvernamentale.

Traian Băsescu deconspiră motivul pentru care premierul vrea ca autostrada să intre în CSAT: evitarea organizării de licitație pentru construirea ei.

Citește și: Atac dur la adresa lui Rareș Bogdan și Moise Guran: Incitatori populiști

”Eu cred că va costa mai mult de 1,4 miliarde de euro. Nu este finanțabilă de Uniunea Europeană pentru că este considerat o prelungire a contractului Bechtel. Această bucată de autostradă Comarnic - Brașov o considerată parte a proiectului Brașov - Borș și nu este finanțabilă. Au făcut un lucru bun anulând parteneriatul public privat. E cel mai scump proiect. Soluția corectă este cea propusă de BEI și BERD.

Dăncilă vrea să se ducă în CSAT, ca să îl facă de importanță națională, pentru a nu mai face licitație pentru el.”, a declarat Traian Băsescu la Realitatea TV.

Imediat după decizia anunțată de Dăncilă, PNL, prin vocile unor lideri, a cerut ca noua autostradă să fie construită cu bani europeni.

La finele anului trecut, Viorica Dăncilă spunea că termenul realist pentru finalizarea autostrăzii Comarnic- Brașov este anul 2024, dar spera ca șantierul să fie gata mai devreme, în condițiile în care la începutul lui 2019 urma să fie desemnat constructorul câștigător.

În vara anului trecut, Ministerul Transporturilor renunța la colaborarea pe proiectul de autostradă cu Banca Mondială și a decis că autostrada trebuie construită în parteneriat public-privat.

Vezi video: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
I-o sugi lui Base!
0
0
Basecu a fost cel mai activ presedinte pe care l-a avut Romania postdecembrista.
2
2
... securist imputit : ai decimat flota ca sa dai la muie tigancii din Plescoi !
8
2
Sa se faca odata autostrada aia. Chiar nu mai conteaza cine o face, turci chinezi, extraterestrii
10
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218