REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Traian Băsescu despre cazul Rovana Plumb: În grupul PPE am auzit că trebuie să pice un comisar din țările cu Articol 7, incluzând România

Traian Băsescu despre cazul Rovana Plumb: În grupul PPE am auzit că trebuie să pice un comisar din țările cu Articol 7, incluzând România

Replica API 26 septembrie 2019 | 00:00 155

Traian Băsescu

Fostul președinte Traian Băsescu, europarlamentar PPE, a declarat joi la B1TV că a auzit în familia politică europeană din care face parte că din echipa de comisari europeni propusă Parlamentului European ar trebui să pice un comisar dintr-o țară pentru care s-a activat articolul 7 din Tratatul UE (procedura cea mai radicală de sancţiuni existentă împotriva unui stat membru) și că în acest context s-a spus și numele României:

„În grupul PPE România am avut abordarea ca nu cumva România să fie oaia neagră, să nu fie arătată cu degetul și să avem grijă, mai ales că zvonuri erau. Iată că acest lucru s-a produs azi

Să fim foarte clari, eu nu spun că a fost o alegere fericită, pentru asta e responsabilă dna Dancila, dar nu pot să nu observă că avem un candidat belgian în urmărire penală, o doamna din Franța care este propusă să fie comisar și are probleme cu utilizarea banilor pentru cabinetul parlamentar, iar Polonia are un candidat urmărit de OLAF. Dacă se aplică aceleași criterii pentru toți, e foarte bine. Dar dacă se aplică doar pentru România și Ungaria, nu e bine.

Este o abordare pe care eu am auzit-o în grupul PPE, am auzit pe cineva, nu aș vrea să-l bag în gură presei, spunând că trebuie să pice comisar de la țările care au aplicat articolul 7, incluzând aici România și eu am reacționat în plenul PPE spunând că România nu e în aceeași situație cu Polonia și Ungaria.

Este rușinos și este oglindă erorii premierului. Dna Dancila putea să facă o nominalizare mai bună.

Nu aș crede că totuși un premier poate fi atât de ticălos (să o fi propus deliberat pe Rovana Plumb știind că o să pice, n.red.). Mi-e greu să cred. Am văzut multe, dar atât de departe nu cred că poate merge nimeni. Dacă ar fi utilizat asta Dancilă, ar fi criminal, nu imoral, să pui eticheta pe România”

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Base acelasi Gainar Talhar care a furat Tara Romaneasca. un Tradator de Tara, cel mai mare furt posibil din lume, o Flota intreaga.
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218