REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Traian Băsescu, despre Klaus Iohannis: Începe să facă ce trebuie să facă un preşedinte

Traian Băsescu, despre Klaus Iohannis: Începe să facă ce trebuie să facă un preşedinte

Replica API 2 mai 2016 | 13:45 243

Traian Băsescu a declarat, în exclusivitate la România TV, că până acum Klaus Iohannis "s-a calificat la locul de muncă" şi că începe să se comporte ca un preşedinte. El a criticat deplasările prea lungiale actualului preşedinte.

Traian Băsescu a spus la România TV că nu există o şcoală de preşedinţi în România şi că primul om în stat se califică la locul de muncă. De preşedintele în funcţie depinde cât dureză această perioadă.

"Preşedintele Iohannis a avut un timp lung de adaptare până acum. Iohannis începe acum să facă ce trebuie să facă un preşedinte. În loc să meargă la Miami, cum s-a dus anul trecut, a stat acasă şi a participat la slujba de Înviere, chiar dacă nu este creştin-ortodox. Este un gest de apreciat. Apoi a mers în vizită la soldaţii români din Afganistan, a dat mâna cu ei, au ciocnit ouă. Cred că a intrat în atitudinea specifică unui preşedinte, prin gesturi simbolice", a afirmat Traian Băsescu.

Traian Băsescu a mai arătat că un preşedinte nu îşi poate îndeplini mandatul în funcţie de evoluţia cotei sale de încredere în sondajele de opinie şi că trebuie să facă şi lucruri nepopulare.

"N-ai cum să exerciţi funcţia de preşedinte cu ochii în sondaje. Unele lucruri sunt mai bine primite de populaţie, altele nu. Eu când am anunţat măsurile de austeritate, cred că am coborât sub 10% cotă de încredere în sondaje", a spus Băsescu.

Revenind la mandatul lui Klaus Iohannis, fostul preşedinte a criticat vizitele prea lungi pe care le face acesta în străinătate.

"Este de neconceput că pleacă în străinătate şi-l uită Dumnezeu acolo, îşi mai prelungeşte şederea cu o zi să viziteze nu ştiu ce bazilică sau să facă plajă... Păi îmi amintesc când am fost în Japonia cu delegaţia de ziarişti, a durat 40 de ore cu tot cu drumul dus-întors", a încheiat Traian Băsescu.

Citeşte mai mult pe RTV.NET.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614