REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Traian Băsescu, despre protestele din SUA: „Prin atitudinea lui Donald Trump, Statele Unite au devenit destul de izolate“

Traian Băsescu, despre protestele din SUA: „Prin atitudinea lui Donald Trump, Statele Unite au devenit destul de izolate“

Replica API 2 iunie 2020 | 00:00 1197

Traian Băsescu a comentat, la B1 TV, situația din Statele Unite, acolo unde proteste violente au loc în zeci de orașe după moartea lui George Floyd, un bărbat de culoare, în timpul unei intervenții a Poliției.

Traian Băsescu

Europarlamentarul PMP atrage atenția că sistemul capitalist trebuie regândit, astfel încât principii precum competiția și accentul pe competență să fie menținute dar, în același timp, să existe o grijă mai mare pentru om. Traian Băsescu a mai remarcat faptul că deciziile în plan extern ale președintelui american Donald Trump au fost atât de neinspirate, încât SUA sunt acum izolate.

„Este departe de a fi o stare liniștită, dar departe de a fi o stare care să răstoarne ordinea constituțională în SUA. Dar e o stare care trebuie pusă într-un pachet mult mai larg. În ultimii ani, manifestațiile sunt tot mai frecvente și mai largi numeric, iar contestarea este legată în primul rând de sistem. Sigur, incidentul legat de uciderea unui afro-american de către poliție e un eveniment nefericit. Normal, el nu ar fi generat mișcările pe care le vedem în toată țara, dacă lucrurile nu erau mult mai profunde. Iar acest lucru mult mai profund înseamnă sistemul. Sistemul capitalist a ajuns la o limită la care trebuie făcute intervenții de concepte. Viața ne-a arătat că acest sistem a făcut ca 95-96% din avuția lumii să fie concentrată în mâna a 1%. În SUA, efectul acestul 1% înseamnă că dacă rămâi fără serviciu, de-a doua zi ești flămând.

"SUA nu au sistemele de protecție socială pe care le are UE, statele europene. Deci acolo e un capitalism pur, pe care populația nu-l poate duce din cauza crizelor care au început să fie tot mai dese și tot mai lungi. Și nu sunt crize ale SUA, ci crize de sistem. Sistemul capitalist a atins niște limite, așa cum le-a atins și cel comunist și a pierit. Sistemul capitalist a atins niște limite care impun o nouă filosofie a vieții sau o ameliorarea acestei filosofii, că nu poți să lași societatea fără concurență, fără competență, fără posibilitatea ca cei mai buni să crească, să evolueze. Deci sunt principii capitaliste care nu pot fi abandonate, dar e clar că trebuie făcute niște corecții în zona socială”, a declarat Traian Băsescu, scrie stiripesurse.ro.

„SUA trebuie să înțeleagă că, prin atitudinea lui Trump, îmi pare rău s-o spun, au devenit destul de izolate. Și-au abandonat prietenii de dragul ”America First!” și s-au ales cu rezultatele unei pendemii pe care nu au fost capabile s-o controleze. În mod neașteptat, o țară de talia SUA nu au fost în stare să controleze pandemia, cum a făcut-o, de exemplu, România. Cu plusuri, cu minusuri, dar a fost un proces controlat. SUA nu au putut s-o facă. Președintele Trump e primul responsabil! Pandemia a afectat structurile de securitate națională de mare importană: flota de portavioane nucleare e retrasă pe jumătate, pe coasta de est, e prima dată când SUA nu au un portavion în patrulare în Oceanul Atlantic”, a mai spus fostul președinte.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Chior jegos nenorocit tradator vanzator turnator atarnator betiv handicapat mintal cretin
1
0
Daca infracgiunea de tradare ar fi aplicata ai zace in puscarie si tu si tot neamul si amantlacul tau, ani muuuuulti. Dar traim in Romania, ghinion pt romani.
2
1
Tu vb Ma? De Trump??? Tu care ne ai vandut tara?????
3
2
Tu, lepra a societatii, buboiul suprem iti permiti sa vorbesti de izolarea Statelor Unite, cand in mandatul tau Romania a fost cea mai izolata tara pe plan extern ? Hai la cacat gaozarule !
6
2
Hm, toata viata a fost preocupat doar de satisfacerea propriului interes si s a crezut cel mai smecher. Cine are timp si dispozitie , sa citeasca rechizitoriul prin care a fost trimis in judecata pentru vanzarea celor 16 nave la pretul de 1 dolar bucata.
7
2
Sa vedem a zis chioru
6
1
Chioru piratu'
9
1
MARS DIHANIE CHELIOASA
9
1
Avea dreptate cine spunea ca nu ar mai trebui bagat in seama acest personaj. In capul lui sua au devenit izolate, trump e incapabil,rtc. Bai noroc ca suneti voi neamul de infractori cei mai frumosi si mai destepti, cu fata agramata nr1, . Pai nu ti e rusine sa scoti asemenea eculubratii, prapaditule. Rusine
13
1
Basescule, taci bah boule , pe tine te primeau la Casa Alba pe usa din spate.Esti o jigodie corupta, hoatza si tradatoare.
16
3
Trump este un presedinte foarte bun. Cei care s-au rasculat sunt cei din opozitie, flancati de tot felul de hoti si talhari.
13
6
le chiorpec
9
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614