REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° ConstanÈ›a Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° ConstanÈ›a Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Traian Băsescu, despre scandalul deţinuţilor-scriitori: Ministerul Educaţiei, primul care trebuia să se pronunţe

Traian Băsescu, despre scandalul deţinuţilor-scriitori: Ministerul Educaţiei, primul care trebuia să se pronunţe

Replica API 13 ianuarie 2016 | 00:15 336

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, marţi, în legătură cu scandalul deţinuţilor-scriitori, că reprezentanţii Ministerului Educaţiei ar fi trebuit să fie "primii care să se pronunţe" în acest caz. Fostul şef de stat a vorbit, în cadrul conferinţei de presă, şi despre "doctoratele plagiate" şi a spus că Mișcarea Populară cere public ministrului Educaţiei să dea "urgent" o soluție de verificare a acestor lucrări ştiinţifice.

"Cred că primii care ar fi trebuit să se pronunţe (în scandalul deţinuţilor care scriu cărţi după gratii -n.r.) ar fi trebuit să fie cei de la Ministerul Educaţiei; legat de profesori, dacă au în atribuţiuni aşa ceva", a spus Traian Băsescu.

Legat de lupta împotriva corupţiei, fostul şef de stat a precizat că "a venit vremea să dăm şi mesajul că a început să fie şi eficientă".

"As mai face o observatie, dar este o observatie si nu vreau sa fie interpretata. Ce voiati sa ii spuna doamna Merkel lui Cioloș, in afara de "e coruptie la voi, cand rezolvati cu coruptia?". Pai o spunem noi in fiecare zi. Voiati sa spuna ea mai bine decat o spunem noi, pe toate televizinile, si toti oamenii politici, si toti sefii de Parchete, si toti sefii de instante, si orice judecator care este terorizat de gandul interventiei politicului in justiei, ceea ce cred eu ca nu mai este demult? Ne autoflagelam. Da, sa continue lupta impotriva coruptiei, dar a venit vremea sa dam si mesajul ca a inceput sa fie si eficienta. Daca ramanem numai la stadiul la care ne autodeclaram "cei mai corupti", fara sa spunem ca s-au facut progrese, asta ne vor spune si politicieni europeni", a mai declarat Băsescu, potrivit RTv.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367