REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
19.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Traian Băsescu, eliminat din lista de invitaţi la aniversarea Senatului

Traian Băsescu, eliminat din lista de invitaţi la aniversarea Senatului

Replica API 12 iunie 2014 | 00:00 169

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, că nu l-a invitat pe preşedintele Traian Băsescu la aniversarea a 150 de ani de activitate a Senatului pentru a nu crea un moment penibil, ţinând cont că şeful statului a militat constant pentru Parlament unicameral. "Nu vreau să creăm un moment penibil, ţinând cont că preşedintele României a militat constant pentru un Parlament unicameral, deci desfiinţarea Senatului, iar la festivitatea din ziua de 17 iunie se va vorbi cu precădere nu numai despre tradiţia Senatului, ci şi despre rolul Senatului în perspectiva următorilor ani", a explicat Tăriceanu eliminarea din lista de invitaţi a preşedintelui Traian Băsescu.

Preşedintele Senatului a mai spus că Senatul va trebui să devină în timp o cameră de reprezentare, mai degrabă, a regiunilor, cu atribuţii clare şi distincte faţă de Camera Deputaţilor.

"Cred în continuare, mai ales în cazul unei ţări ca România, în virtuţile sistemului bicameral. Din păcate, preşedintele României, în toată perioada mandatului său, nu a făcut decât cu multă determinare şi perseverenţă să decredibilizeze instituţia Parlamentului, aşa încât, în acest moment festiv, nu cred că prezenţa domniei sale este una oportună în aula în care vom sărbători acest eveniment", a mai declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a adăugat că ar putea să facă "o seamă de consideraţii ironice" la adresa şefului statului, dar nu e firesc să adopte acest limbaj.

"Mă refer numai la faptul că avem viziuni cu totul şi cu totul diferite şi, având în vedere viziunea domniei sale, care nu este una împărtăşită de cei care au o elementară cultură politică şi o viziune constituţională pentru viitorul României, să nu ne întâlnim cu acest prilej", a mai declarat Tăriceanu.

Sursa: Mediafax

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367