REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Traian Băsescu: N-aş vrea să ne imaginăm ce-i la Portul Constanţa, la Oil Terminal...

Traian Băsescu: N-aş vrea să ne imaginăm ce-i la Portul Constanţa, la Oil Terminal...

Replica API 25 noiembrie 2012 | 00:00 176

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri seară, la Bruxelles, că încheierea unui nou acord cu FMI depinde de cât de repede va face Guvernul reformele structurale legate de companiile de stat, care au rămas "consistent în urmă". "Aş vrea să rămânem în continuare în Acord cu FMI şi cu CE, pentru că am rămas consistent în urmă cu reformele structurale legate de companiile de stat. Deci, de asta aş vrea", a declarat Traian Băsescu, răspunzând unei întrebări.

"Eu cred că Guvernul trebuie să le facă (reformele - n.r.)", a mai spus preşedintele.

Întrebat când va fi încheiat un nou acord, Traian Băsescu a răspuns: "Greu de spus, depinde de cât de repede le face Guvernul, pentru că nu poţi să vorbeşti de un nou acord când ai deficienţe pe finalizarea acestui acord". Preşedintele Traian Băsescu a declarat, în urmă cu o săptămână, că "şi Guvernul Ponta face aceleaşi greşeli ca şi Guvernul Boc", spunând că peste tot la conducerea companiilor de stat sunt "numai politruci" şi dând exemplele Portului Constanţa, Conpet şi Romgaz, unde s-ar fi făcut numiri politice. "Trebuie să fim serioşi, avem un angajament cu Fondul Monetar Internaţional, un angajament pe care actualul guvern l-a găsit în vigoare. Un angajament pe care nu l-a respectat Guvernul Boc şi Guvernul Ungureanu şi pe care nu îl respectă nici Guvernul Ponta. Acest angajament se referă la managementul privat. Am făcut o mică cercetare şi am constatat că şi Guvernul Ponta face aceleaşi greşeli pe care le-a făcut Guvernul Boc, adică peste tot, numai politruci", a susţinut Băsescu. Şeful statului a precizat că a discutat această problemă şi cu FMI, fostul responsabil Jeffrey Franks putând să confirme că solicitarea sa expresă a fost de a introduce managementul profesionist la societăţile de stat. "Atât timp cât vom menţine management politizat, toate societăţile de stat vor fi căpuşate. A început să iasă ceva la suprafaţă legat de Oltchim. N-aş vrea să ne imaginăm ce e la Căile Ferate, ce-i la Portul Constanţa, ce-i la Transgaz, ce-i la Romgaz, ce-i la Compet, ce-i la Oil Terminal şi aşa mai departe. N-aş vrea să ne imaginăm că ne-am stricat părerea despre noi", a adăugat şeful statului.

sursa: mediafax.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614