REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Traian Băsescu: Niciodată nu am fost informat de protocolul dintre Parchet şi SRI. Procurorii, nişte slugi care au încălcat legea

Traian Băsescu: Niciodată nu am fost informat de protocolul dintre Parchet şi SRI. Procurorii, nişte slugi care au încălcat legea

Replica API 2 aprilie 2018 | 01:49 322

Traian Băsescu susţine că nu a fost informat niciodată de existenţa protocolului SRI - Parchetul General, care fost încheiat în timpul mandatului său, în 2009.

„Pot să vă spun în mod cert că nu am ştiut de acest protocol secret niciodată până astăzi. Aici sunt martori şefii de instituţie. Un protocol de asemenea importanţă nu avea niciun motiv să fie un protocol secret. Trebuiau să îşi asume că este un mod de lucru şi să îl facă public şi să fie pus în dezbatere public. Nu trebuiau să îl facă un document strict secret, este absolut incorect. Niciodată nu am fost informat de acest protocol", a declarat Traian Băsescu la B1, potrivit Mediafax.

El a comentat că procurorii care au acţionat în baza acestui protocol s-au transformat în „slugi” care nu respectă legea şi au trimis informări la SRI.

„Ei primeau ordin de la dna Kovesi, cel mai probabil, pentru că sunt ei înşişi slugi care nu respectă legea, au trimis informări la SRI. De ce procurorul a încălcat legea? Cum reacţionează un procuror care i se dă ordin. Faptul că acceptă un ordin ilegal al şefului lui îl duce în responsabilitate”, a spus Băsescu.

Fostul preşedinte a precizat că hotărârea CSAT referitoare la corupţie, care este invocată în preambulul protocolului, nu se referea la SRI. „Această hotărâre vizează combaterea corupţiei, fraudei, spălării banilor şi se adresează la patru instituţii: Ministerul de Finanţe, Ministerul Public, Parchetul Naţional Anticorupţie şi Ministerul Justiţiei. Nu apare niciun SRI, nici măcar Ministerul de Interne”, a spus Băsescu.

Protocolul dintre Parchetul general şi SRI a fost semnat în 4 februarie 2009, de către procurorul general la acea vreme, Laura Codruţa Kovesi, adjunctul său, Tiberiu Niţu, şi şeful SRI, George Maior, şi prim-adjunctul Florian Coldea. Cadrul legal în baza căruia s-a încheiat protocolul are în vedere legile de funcţionare ale instituţiilor implicate, legile privind combaterea corupţia şi hotărârile CSAT în acet sens, precum şi hotărâri de guvern, inclusiv Planul de actiune pentru indeplinirea conditionalitatilor din cadrul mecanismului de cooperare şi verificare a progresului realizat de Romania in domeniul reformei sistemului judiciar şi al luptei impotriva coruptiei, potrivit Rtv.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Basescu un jeg care isi creste nepotii si isi finanteaza fufele de fete din banii luati ca spaga din timpul activitatii politice. Basescule, exista poze la SRI din timpul partidelor de sex de pe biroul prezidential?
0
0
HAI SICTIR !
1
0
Baselule, mananci rahat!
2
0
noi te credem pe cuvant, caci te stim pe tine, Traiane!
2
0
Nu a fost cazul sa fie informat,cata vreme el a fost taticul care a sugerat sa se faca asa ceva. De flota sa mai stie ceva?
2
0
JAVRA ORDINARA!
2
0
Golanii ala Basescu.
3
0
Pt.dementul chior garsoniera cu usa-n tavan!
4
0
Porcule !!!!
4
0
a fost manglit...adica s-au schimbat foile din protocol.Made in escrochia egal Made in Roumana made in golania !.DNA egal SRI egal JUSTITIA ROMANIEI. NO JUSTICE ...GOO JUSTICE !.
4
0
ca un adevarat securist batran ce altceva poate zice curvistina?
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102