REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
18.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Traian Băsescu nu vrea tăierea pensiilor speciale ale magistraților, dar nu e de acord cu protestele lor: „Ei trebuie răsplătiți“

Traian Băsescu nu vrea tăierea pensiilor speciale ale magistraților, dar nu e de acord cu protestele lor: „Ei trebuie răsplătiți“

Replica API 24 ianuarie 2020 | 00:00 243

Traian Basescu

Traian Băsescu a vorbit, vineri seara, la B1 TV, despre tăierea pensiilor speciale ale magistraților. Europarlamentarul PMP este de acord cu pensiile speciale pentru cei din justiție, dar nu consideră că aceștia ar trebui să protesteze, așa cum fac, blocând instanțele.

"Trebuie să ne uităm la nivelul de privațiune. Un magistrat nu poate să aibă o afacere, nu poate face altceva. Le-ar da dreptul la o oarecare recompensă. Așa e la Parlamentul European. După un mandat, ai pensie de 1.500 de euro și crește în funcție de numărul de mandate.

Salariul brut la Parlamentul European este brut 9.000 de euro, dar se ia în mână 6.000. Diferența se duce într-un fond de pensii, din care se plătesc aceste pensii.

Nu mi se pare ca era categoria cea mai potrivită să facă proteste, dar au dreptul la o pensie bună. Cred că au exagerat, având în vedere salariile și pensiile pe care le au.

Ideea de a desființa pensiile speciale pentru oameni care au restricții nu este corectă. Ei trebuie răsplătiți.

Asta ar fi o măsură corectă, să contribuie din salariu pentru a avea o pensie mare. Legile le face Parlamentul, nu judecătorii.

Dezbaterea pe pensii speciale este înainte de alegeri. Câtă încredere să ai că nu funcționează abordarea electorală în această problemă?", a declarat Traian Băsescu, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Am avut un proces care a durat 5 ani,nu eram vinovat dar domni judecatori au considerat ca sunt vinovat,au primit 50000 euro,vor pensi speciale?sa le fie rusine.Persoana vinovata a scapat curat ca lacrima iar eu 2 ani cu suspendare.Asta este justitia care isi face treaba pe bani.
3
0
Cum sa nu ii apere pe magistratii, care l-au protejat in toate dosarele penale, iar acum, tot ei i-au ascuns dosarul "petrov turnatorul".
6
0
Niste escroci,vezi cazul Slobozia cu tiganii traficanti si multe altele.Sa le fie rusine,ar trebui sa iesim si noi cei care iesim la 65 de ani ca vrem pensii speciale dupa o cotizatie de 48 de ani.
5
0
acest petrov se da mare patriot, dar el a taiat salariile romanilor, si el si frasu doua javre daia fetele lui nu stiu sa mearga pe strada
7
0
Nemernicul asta le ia apararea. La cat a furat nu i s-a miscat o suvita. Casa de la Mihaileanu, 300ha in Calarasi, etc. Toti tb. sa avem pensii speciale. Un escroc si el si toata familia lui.Cel mai imp. a pacalit romanii care i-au dat votul de 2 ori. La fel a facut si cu Ciolanis. Urmeaza aceeasi traiectorie a saraciei. Primele semne au aparut deja doar dupa 2 luni.
9
0
Nu esti singurul. Pe Orban, la aceeasi fapta, acelasi denuntator denuntator l-au achitat. Aluia de la Iasi i-au dat 4 ani jumate. Motivarea sentintei lui Nastase suna cam asa: "desi fapta nu se probeaza, trebuie dat un exemplu". Scarba profunda.
8
1
Ar trebui sa ii puna fiola cand face declaratii..sa stim si noi cand e treaz
5
0
Alo, replica, va alintati cu poza asta! Da-ti poza cu basescu asa cum arata el in prezent ca nuti udrea se tavaleste daca il vede asa tinerel.
8
0
Bah da noi astia care lucram in stres cu raspundere penala pana la 65 de ani, 8-12 ore pe zi si luam si acasa de munca, ce ma-sa facem? Ii tot platim pe superiorii tarii. Nobili. Tipul asta de boierism de inegalitate creeaza tensiuni sociale, ura. Unii merita privilegii daaaa? De aia unele meserii cer spaga ca au de la cine. Dar noi pana cand va mai platim dragi boieri. Toti boierii nu numai cei din justitie.
13
0
Judrcatorii trebuie rasplatiti pentru munca lor! Dar noi in Romania avem judecatori? Pai e judacata cand un individ zis judecator da o sentinta, apoi in aceeasi cauza altul da o alta sentinta, iar un altul da o achitare?!!! Pai astia merita pensii speciale?!!! Respect fata de judecatorii corecti!
10
1
Ca sa nu o mai amanam atata Puie MNL
5
3
Au judecat procese pana cand s-au prescris fapte de furturi din patrimoniul statului, au cerut spagi pentru a da verdicte favorabile infractorilor iar acum vor pensii speciale? Pardon! As vrea sa-i vad pe specialii astia traind din pensii de 600, 700 lei ca noi!
20
1
Basescu, un prost.Mai intereseaza pe cineva ce spune sifiliticul asta?
18
3
Ba, pe mine m-au judecat prost in trei dosare. Cu acelasi obiect in dosare unii au castigat iar eu cu aceleasi probe am pierdut. Pentru ce sa merite acesti indivizi pensii speciale ? Sa le platesc eu din munca mea ?
13
1

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369