REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.2° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.2° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Traian Băsescu, răspunde liderului PNL: "Crin Antonescu a avut o contribuţie esenţială la nerespectarea statului de drept"

Traian Băsescu, răspunde liderului PNL: "Crin Antonescu a avut o contribuţie esenţială la nerespectarea statului de drept"

Replica API 14 noiembrie 2012 | 00:00 181

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut că, în viitorul raport pe justiţie al Comisiei Europene, există riscul să se afirme că România nu mai respectă criteriile politice prevăzute în tratatul de la Copenhaga. Aceasta este a doua ieşire a şefului statului în ultimele 24 de ore.

Traian Băsescu:

"S-a creat o confuzie. Unii politicieni au spus că pun sub îndoială statul de drept. Ieri am insistat pe această idee: statul de drept. România să-şi demonstreze angajamentul faţă de statul de drept. Din păcate fostul preşedinte interimar al Românie nu a citit nici măcar raportul Comisiei Europene cu privire la România, din vară. Dânsul a avut o contribuţie esenţială la nerespectarea statului de drept. Din păcate consecinţele le suportă românii. Declaraţia mea de ieri a fost un semn de maximă alertă: sunt îngrijorat de raportul (pe justiţie) din luna decembrie. Când ţi se subliniază nevoia de a respecta statul de drept, iar după, tu votezi în Senat împotriva unei decizii a ICCJ, refuzi ridicarea imunităţii pentru doi foşti miniştri, menţii în funcţie miniştri acuzaţi de ANI că sunt incompatibili, cum să nu fiu îngrijorat că la raportul din decembrie riscăm să avem menţiune că România nu mai respectă criteriile politice de la Copenhaga".

Traian Băsescu a răspus astfel acuzaţiilor lui Crin Antonescu cum că şeful statului a intrat în campanie electorală. El a spus că acesta se află "ilegitim" în postura de preşedinte al României. Preşedintele Traian Băsescu a făcut "mai apăsat ca niciodată", o serie de afirmaţii iresponsabile, de maximă gravitate şi profund dăunătoare României", a afirmat Antonescu. Acesta a exemplificat cu declaraţiile şefului statului conform cărora România nu mai este stat de drept sau că şi-a pierdut credibilitatea.

Sursa:Evz.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614