REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Traian Rece: Îl voi da în judecată pe Teodor Meleșcanu

Traian Rece: Îl voi da în judecată pe Teodor Meleșcanu

Replica API 27 septembrie 2014 | 00:19 219

Președintele interimar al Partidului Dreptății Sociale, Traian Rece, a declarat vineri că și-a retras sprijinul politic acordat candidatului la prezidențiale Teodor Meleșcanu după ce PDS a fost catalogat ca fiind un partid "extremist" și a afirmat că va sesiza CCR că acesta nu poate beneficia de cele peste 300.000 de semnături pe care partidul le-a adunat în contul său, iar dacă va primi un răspuns negativ, îl va da în judecată pe fostul șef al SIE "pentru însușirea unor bunuri", notează agerpres.ro.

"Îl voi da în judecată pe Teodor Meleșcanu pentru hoție. Dacă Curtea Constituțională nu-mi dă niciun răspuns sau îmi dă un răspuns nefavorabil, săptămâna următoare, cu avocații, îl voi acționa în judecată pentru hoție, pentru însușirea unor bunuri și pentru jignirea adusă mie și partidului", a afirmat președintele PDS la o conferință de presă.

Rece afirmă că Meleșcanu ar trebui să-i înapoieze "aproximativ 180.000 de euro", bani reprezentând efortul financiar propriu în logistica și resursa umană a partidului, care au fost folosiți în vederea strângerii semnăturilor pentru Teodor Meleșcanu.

El a spus că va depune la Curtea Constituțională o adresă prin care informează că Teodor Meleșcanu nu poate să beneficieze de acele semnături, pentru că sunt obținute de PDS, existând acte care dovedesc acest lucru.

Liderul PDS a precizat că face acest demers după ce BEC i-a dat un răspuns negativ cu privire la cererea pe care i-a adresat-o de retragere a semnăturilor în baza cărora a fost admisă candidatura lui Teodor Meleșcanu la prezidențiale.

"Nu am făcut, în definitiv, decât să-i retragem sprijinul politic, să nu-l mai facem de râs. Am depus la BEC o cerere de retragere, am cerut să ni se dea (n.r. — semnăturile) și ni s-a spus de către BEC că Alianța nu poate să funcționeze. Mi s-a spus de la BEC, cu franchețe, că 'nu mai puteți să le luați (n.r. — semnăturile), v-a păcălit și ați fost prost, sunt ale lui'", a susținut Traian Rece.

Liderul PDS și-a motivat retragerea sprijinului politic prin faptul că Teodor Meleșcanu a încălcat protocolul de susținere a candidaturii sale pe care l-a încheiat cu Partidul Dreptății Sociale.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367