REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Trăiască turnătorii, partidul şi poporul!

Trăiască turnătorii, partidul şi poporul!

Replica API 21 aprilie 2015 | 21:21 3486

În anul de graţie 2015, Partidul „Ciripitorilor” din România prinde contur! Nu trece o zi fără să nu pice vreun „nume greu” în „capcana” Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) via „beciul domnesc”. Pe uşa DNA-ului se intră din două motive: „să-i scuipi” pe cei care „au călcat strâmb” sau să-ţi aducă procurorii la cunoştinţă învinuirile.

Turnătorul de serviciu „îşi dă în gât” şeful, naşul, prietenul de pahar ori vecina de penthouse cu terasă generoasă. Mâzgăleşte pagini întregi, se spală pe mâini, pe faţă, apoi adoarme liniştit că „a mai băgat încă unul la zdup”. „Degradarea morală a ajuns la cote atât de alarmante. Ne împiedică să fim cetăţeni, să fim conducători, să fim fermieri şi să mai fim oameni”, anunţa Mircea Geoană, la Dăbuleni, în 2011.

Din Dicţionarul Explicativ al Limbii Române aflăm că o delaţiune poate fi făcută „din interes sau din răutate”. Interesul şi ţăţismul merg mână-n mână. O demonstrează Elena Udrea din celula cu WC turcesc, zăbrele la geam şi uşă cu vizetă atunci când aruncă săgeţi spre foştii ei colegi de cabinet. Fiecare deţinut român îşi vede „interesul”. În timp ce ex-soţul Dorin Cocoş şi fiul acestuia au fost plasaţi în „arest la domiciliu”, ex-soaţa Udrea a rămas în puşcărie.

Şi exemplele pot continua. Politicianul care nu a trecut în toată existenţa lui pe la DNA se poate considera „un fericit”. Însă, nu pentru multă vreme. Roata e rotundă şi întotdeauna se întoarce. Preşedintele Klaus Iohannis susţine că în arhivele CNSAS de la Popeşti-Leordeni, în cei 24 de kilometri de rafturi, se află „memoria comunismului”.

Arhiva CNSAS este, ca mărime, a treia de acest fel din Europa Centrală şi de Est, după cele din Germania şi Polonia. Nu vreau să mă gândesc cum va arăta “arhiva” DNA peste câţiva ani. Cert este faptul că DNA-ul şi puşcăriile nu vor muri de foame câtă vreme turnătorii se înmulţesc precum ciupercile după ploaie. Trăiască libertatea, trăiască România, trăiască tricolorul!

NOTĂ! O alună, o măslină, o chifteluţă, consumate în cure de câte un mandat, dau strălucire părului şi ajută la menţinerea nuanţelor roşcate sau castanii. Atenţie! În cazul în care apar manifestări aurii, adresaţi-vă DNA-ului. Ultimul stinge lumina.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218