REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.3° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Traiul la bloc: “Vecinul dă drumul tare la tv și se duce apoi să se culce, special să mențină tortura și să mă priveze de somn”

Traiul la bloc: “Vecinul dă drumul tare la tv și se duce apoi să se culce, special să mențină tortura și să mă priveze de somn”

Replica API 2 ianuarie 2017 | 00:30 2095

Traiul la bloc nu se compară cu cel de la casă. Ca să conviețuiești împreună cu alte familii într-un bloc înseamnă să respecți liniștea celuilalt, să faci multe alte compromisuri. Nu de puține ori am întâlnit certuri sau chiar scandaluri între vecini în municipiul Constanța! Motivele sunt multe.

Traiul în comun ne poate stoarce de energie, la propriu, și aici facem referire la locuitorii blocurilor din municipiul Constanța. Asta pentru că probabilitatea ca vecinul să nu te respecte este mare! Deși există legi care impun un comportament decent între vecini, de cele mai multe ori acestea nu sunt respectate. În această situație se află și un constănțean care dorește să facă public conflictul pe care îl are cu propriul vecin. Acesta spune că vecinul care locuiește în apartamentul de lângă el nu repectă orele de somn, pe timpul nopții. Potrivit acestuia, în fiecare searăvecinul în caz ascultă la televizor cu volumul la maxim, peturbându-i somnul. “Am un vecin care are perete comun cu dormitorul meu, sufrageria. De când m-am mutat în 2014, vecinul meu dă televizorul atât de tare că se aude pană în bucătăria mea. Anul ăsta am renovat și am antifonat dormitorul. La fix ora 1:30 individul dă drumul tare la tv și se duce apoi să se culce, special să mențină tortura cu televizorul și să mă priveze de somn, cu toate că am vorbit cu el de multe ori și face pe prostul, că el il ține încet. Am chemat de 2 ori poliția. Individul nu răspunde la ușă, iar după ce pleacă echipajul dă mai tare TV-ul. După o reclamație în scris la Secția 3 de Poliție Constanța, ce pot să mai fac dacă nu se potolește? Individul pare normal la prima vedere și împăciuitor, dar faptele lui spun că are ceva cu mine, mă persecutează constant și ma privează de somn noaptea.”, a declarat Navon Florin. Acesta a sesizat situația pe pagina de sesizări a Poliției Locale Constanța. Inițial, potrivit declarației, Florin a sesizat poliția de cel puțin două ori privind chinul prin care trece în fiecare noapte. Polițiștii locali constănțeni i-au propus constănțeanului să facă o sesizare în scris însoțită de adresa unde se petrece fapta.“Pentru a putea trimite spre verificare sesizarea dvs., va rugăm să ne trimiteți sesizarea însoțită de adresa unde se petrec faptele la urmatorul e-mail politia.locala@primaria-constanta.ro.”, spun polițiștii.

Ce amendă riscă cei care perturbă liniștea vecinilor?

Constănțenii care trăiesc la bloc, dar și ceilalți, trebuie să acționeze în conformitate cu legea dacă nu vor să fie sancționați dur de către polițiști.

Legea nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încalcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice - Republicată și Actualizată 2016.

Cel care nu acționează în conformitate cu legea, care nu acționează etic și moral deranjând vecinii, va fi sancținonat contravențional cu o amendă cuprinsă între 500 – 1.500 lei.

Astfel, potrivit legii, este pedepsită de lege tulburarea, fără drept, a liniștii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă, precum și tulburarea liniștii locatarilor între orele 22.00-8.00 și 13.00-14.00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinatate a acestora. De asemenea, legea interzice și sancționează organizarea de petreceri cu caracter privat si utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniștea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spațiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinația de locuințe sau cu caracter social, în mediul urban.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
asta-i nimica toata sa auzi pe vecinu cand mai prinde cate o bagaboanta,ca nevasta i-a plecat de mult,asa barem este conectat la stiri
0
1
scoala fiind un lux si inteleasa de unii ca daca vreau fac ce vreau ca am bani si te fac praf daca te ei de copilul meu, ne trebuie schimbata mult mentalitatea incepand de la scoala obligatorie si costumatia nu cu buricul gol si restul amenintarilor, si impuneri serioase, altfel va fi de domeniul zecilor de ani !
2
0
Afaraaaaaaa
8
1
Este un vlastar aparut in urma unui viol asupra unei doamne din Vaslui.
17
3
Isi ia adeverinta de la ORList ca are deficit de auz si nu aveti ce-i face, eventual vrea sa-ti cumpere apartamentul la pret subevaluat!
10
0
Mata e din Vaslui.....
6
8
Eu am un vecin cu doi copii de 10 12 ani, care alearga tot timpul de duduie blocul, tipa si bat mingia in casa. Nu am vazut asa familie de dementi. Toti copii din cartier se joaca afara, dar astia efectiv nu ies din casa. Exact ziua in amiaza mare cand toti copiii sunt in parcare la joaca, dementii astia alearga dormitor-sufragerie si retur cu orele.
16
1
sa le sugi pooola la totiiiiiiiii.
5
21
Politia nu face nimic poti face oricate planmgeri scrise, ii deranjezi tot pe reclamant il cheama si l interogheaza
15
4
Constanta a devenit o adunatura de turci tigani si moldoveni violatori din Vaslui
27
6
Si pana la urma cum il cheama pe cel stresat de vecinul indisciplinat:Navon sau Navet?
5
9

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218