REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Transferul acţiunilor Portului Constanţa, amânat după alegerile prezidenţiale

Transferul acţiunilor Portului Constanţa, amânat după alegerile prezidenţiale

Replica API 13 august 2014 | 00:00 195

Decizia are legătură cu... Băsescu!

Decizia are legătură cu... Băsescu!

Prezent la aerodromul Tuzla, marţi, premierul Victor Ponta a reluat tema pachetelor de acţiuni ale Portului Constanţa şi a declarat că toată lumea a înţeles greşit ce a dorit să spună, recent, ministrul Transporturilor, Ioan Rus.

"Eu cred că acolo (la Portul Constanţa - n.r.) putem privatiza până la 50% plus o acţiune, 50% plus o acţiune minim trebuie să rămână în proprietatea statului. Adică putere de decizie să o aibă statul. (...) Astăzi, când noi vorbim, eu aşa gândesc. Nu exclud posibilitatea să dăm comunităţii locale, nu exclud varianta în care să dau acţiuni pe bursă", declara, de dată recentă, ministrului Transporturilor, Ioan Rus, care i-a "retezat" craca primarului Constanţei, Radu Mazăre şi care i-a replicat dur, susţinând că Rus este "prietenul lui Băsescu". "Era normal să aibă aceeaşi poziţie ca şi Băsescu", a reacţionat Mazăre. Faţă în faţă cu situaţia, Ponta a precizat, marţi, 12 august: "Nu doar actorii implicaţi, ci şi presa, înţelege fiecare ce vrea. Domnul Rus a spus un lucru, pe care l-am văzut şi eu. Răspunsul Comisiei Europene a fost acela că se recomandă ca statul român, care înseamnă autoritate publică centrală - Guvern şi autoritate publică locală, să deţină peste 51%. În ceea ce eu am propus şi ceea ce se va face, până la urmă, statul român, prin ambele forme, va deţine chiar mai mult, va deţine 65%. Restul, intră pe procedura de listare la bursă. (...) Eu cred că este bine scos pe bursă, pentru că în acest fel, Portul Constanţa va putea să fie o companie transparentă, deschisă, să atragă investiţii. Asta, după noiembrie, că până în noiembrie, orice vrei să faci, oricum Băsescu e contra. Orice vrem. Dacă vrem să aducem aici lapte şi miere, Băsescu va fi contra. Ca să faci lucruri serioase, ai nevoie să scapi de această veşnică frână, care se pune de către domnul Băsescu şi susţinătorii săi din mass-media". În prezent, Ministerul Transporturilor este acţionar majoritar la Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, cu 60% din acţiuni, iar Fondul Proprietatea şi Consiliul Local Constanţa deţin fiecare 20%.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218