REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Transferul lui Rădoi la Inter, sabotat din răzbunare de frații Becali! Acuzații: „Sunt niște bișnițari, nu impresari!”

Transferul lui Rădoi la Inter, sabotat din răzbunare de frații Becali! Acuzații: „Sunt niște bișnițari, nu impresari!”

Replica API 4 aprilie 2019 | 00:00 445

În direct la GSP Live, Alin Stoica (39 de ani) a dezvăluit un dialog avut cu unul dintre frații-impresari Becali în care acesta i-ar fi mărturisit că s-a răzbunat pe Mirel Rădoi pentru că a rupt contractul cu firma celor doi. Aceasta ar fi, potrivit spuselor lui Stoica, cauza pentru care actualul selecționer U-21 nu a prins un transfer la un club mare din Occident!

În 2002, Alin Stoica - care avea atunci 22 de ani - era în ultimele 6 luni de contract cu Anderlecht, după 6 ani excelenți în Belgia. Teoretic, cariera sa urma să continue la un club mare. Practic, însă, cariera lui Stoica a intrat într-un declin tot mai accentuat.

În direct la GSP Live, fiul lui Tudorel Stoica le-a reproșat declinul celor doi frați impresari, Ioan și Victor Becali, cu care nu avea un contract scris, dar care se ocupau atunci de cariera sa.

“Copiii din ziua de azi care fac fotbal sunt doar carne pentru impresari. Pe impresari nu-i interesează decât câți bani își iau ei, nu ce carieră poate face fotbalistul. Eu am vrut să rămân la Anderlecht atunci. Lumea nu știe ce a fost atunci la București. Și eu am aflat după vreo 10-15 ani. Directorul sportiv (al lui Anderlecht) a fost după mine la București, iar eu am aflat după vreo 10 ani. Jucătorul suferă, nu suferă ei (impresarii). Ei sunt niște bișnițari”.

În presa belgiană a vremii s-a scris că Alin Stoica - un jucător tânăr aflat atunci într-o formă foarte bună - a cerut un salariu exorbitant să rămână la Anderlecht. Fostul jucător a spus că a refuzat Espanol, Udinese și Marseille, dar că a fost tentat cu adevărat de oferta lui Manchester City.

Clubul englez nu avea banii șeicilor, iar manager era celebrul Keevin Keegan. Transferul a picat - susține Stoica - din cauza acelorași impresari, iar Stoica spune că acela a fost momentul-cheie al carierei sale:

“Lucrurile au fost clare. S-a terminat totul când trebuia să merg la Manchester City, m-a vrut Kevin Keegan, iar acei bișnițari - erau doi frați - au vrut bani pentru ei. Era și Ronny Rosenthal (n.red. - fostul jucător al lui Liverpool) și erau trei impresari, nu au putut să ia toți trei bani.

Atunci m-aș fi suit în avion și plecam. Intrasem în ultimele șase luni cu Anderlecht.

Era oferta concretă, la prânz trebuia să ne suim în avion, iar seara (cei de la City) auziseră ceva de mine. “Bă, dă-o-ncolo!” Auziseră în patru-cinci ore.

Moral, am ajuns. Pentru că trebuia să ajung acolo”.

11 ani au totalizat condamnările primite de frații Ioan și Victor Becali în Dosarul Transferurilor

RĂDOI, VICTIMA RĂZBUNĂRII FRAȚILOR BECALI?

Pentru a exemplifica modul de lucru al fraților Ioan și Victor Becali, Alin Stoica a dezvăluit o discuție cu unul dintre cei doi impresari. Subiectul era Mirel Rădoi:

“Eu acum mi-am dat seama și de ce Rădoi nu a ajuns pe la Inter. Că mi-a zis unul (dintre frații Becali) când au rupt contractul cu el: “Să vezi, Aline, ce-i fac lui Rădoi! Fii atent! Uite, Rădoi”. Au rupt contractul cu el. Să nu mai spună lumea că Rădoi a jucat pe unde a jucat. Rădoi era jucător de Inter, de Milan. (Sarcarstic) A ajuns (la arabi) pentru că-și bătea nevasta, știu eu care erau problemele atunci?!. Între ghilimele, își bătea nevasta. Asta înseamnă să faci rău în viață, apropo de copii și de tineri care au talent. Să nu-și bată joc de ei!”

În 2008, Ioan Becali declara în presa din România:

"Dacă Rădoi nu a plecat la 24 de ani, atunci când multe cluburi se interesau de el, acum e mult mai greu. Numai printr-un sacrificiu de-al meu, să garantez eu pentru el că nu se accidentează. Până la urmă aş face şi asta... “

Câteva luni mai târziu, Rădoi se transfera, dar nu în occident, ci la Al-Hilal, în Arabia Saudită. Actualul selecționer U-21 și-a încheiat cariera după 6 ani petrecuți în țările arabe.

”Mă uit și la Man. Sper și poate o să ajungă să coste 60 de milioane. Însă nu valorează. Nu poți să spui că un jucător în România valorează 40 de milioane. Mai ales că nu a dat un gol în Champions League, nu a dat un gol în echipa națională. Acum, dacă facem afaceri cu bișnițari. Fotbalistul nu e bișniță, e un om care-și va asigura viața din fotbal. Părinții trebuie să fie atenție la acești bișnițari. Impresarii mari sunt Raiola, Mendes, au văzut interesul jucătorului”- Alin Stoica, la GSP Live.

sursa: gsp.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fratii Becali nu sunt altceva decat niste paraziti sociali, care traiesc pe spatele jucatorilor fotbalisti. Unii isi rup oasele pe teren iar altii profita de pe urma lor.
3
0
Mchidonii jegosi au pus mana pe tot.
3
0
Locul lor e in cusca, ca niste animale ce sunt
3
0
Becaliii, distrugatorii fotbalului romanesc!
4
0
Fratii Becali, puscariasii, mafiotii, excrocii ordinari... ce mecle au ??!! Ei vorbesc de excrocherii si bisnitarii, tocmai ei !? Incredibil, cata aroganta si tupeu au! Locul lor este la puscarie, ei sunt un pericol social, o rusine a natiunii, da.
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614