REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Transfuziile cu sânge de la persoane vindecate de COVID-19, un tratament promiţător pentru cei cu forme severe

Transfuziile cu sânge de la persoane vindecate de COVID-19, un tratament promiţător pentru cei cu forme severe

Replica API 6 aprilie 2020 | 00:00 869

Atât pacienţii, cât şi cadrele medicale infectate cu noul coronavirus ar putea primi un tratament experimental pentru ameliorarea simptomelor. Acest tratament ar consta în transfuzii de sânge de la persoanele vindecate de COVID-19, scrie csid.ro.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, plasma respectivă conţine anticorpi ce pot ajuta persoanele infectate şi în stare gravă să lupte mai eficient cu infecţia din organism.

În special pacienţii infectaţi cu noul coronavirus care dezvoltă pneumonie sunt vizaţi de acest tratament, în scopul reducerii necesităţii ventilaţiei mecanice.

Însă şi medicii, asistentele, infirmierele şi alte cadre medicale auxiliare ar putea intra în această categorie, deoarece astfel s-ar putea reduce riscul de transmitere a virusului, precum şi presiunea imensă pusă pe sistemul medical.

Procedura a fost folosită inclusiv în 1918, în timpul pandemiei de gripă spaniolă, şi constă în recoltarea de sânge de la persoanele vindecate de COVID-19 şi transfuzarea categoriilor mai sus amintite.

Astfel, cred experţii, sistemul imunitar al persoanelor infectate primeşte anticorpi capabili să lupte mai eficient cu noul coronavirus. De asemenea, transfuziile de sânge pot ameliora simptomele celor care se confruntă cu complicaţii cauzate de COVID-19, precum pneumonia.

Momentan, ideea de transfuzie cu plasmă îmbogăţită cu anticorpi specifici COVID-19 este în stadiu de cercetare, dar există indicii că acest tratament ar putea funcţiona şi se doreşte accelerarea procesului de testare.

„Dacă ne uităm în trecut, putem observa că nu este o idee complet nouă. Dar, având în vedere că nu cunoaştem foarte multe despre acest nou subtip de coronavirus, trebuie să fim precauţi. Nu afirmăm că este un panaceu, dar trebuie să încercăm orice în această situaţie, desigur, ţinând cont de balanţa risc-beneficiu”, a declarat profesorul Arturo Casadevall, medic infecţionist la Centrul Johns Hopkins din Baltimore, Maryland.

Potenţialul tratament salvator a primit deja aprobarea FDA pentru demararea studiilor clinice în Statele Unite.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614