REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.3° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Transgaz: Eurotransgaz a depus cererea de participare la privatizarea Vestmoldtransgaz

Transgaz: Eurotransgaz a depus cererea de participare la privatizarea Vestmoldtransgaz

Replica API 30 decembrie 2017 | 00:00 249

Eurotransgaz SRL, societate înfiinţată la Chişinău având ca asociat unic SNTGN Transgaz SA, a depus, joi, cererea de participare la concursul investiţional de privatizare a Întreprinderii de Stat (I.S.) Vestmoldtransgaz, informează Transgaz printr-un comunicat remis Bursei de Valori Bucureşti, scrie Agerpres.

"I.S. Vestmoldtransgaz este operatorul de sistem de transport gaze naturale care gestionează pe teritoriul Republicii Moldova interconectorul Iaşi-Ungheni şi a fost inclus de Guvernul Republicii Moldova în lista companiilor scoase la privatizare în luna octombrie 2017. Eurotransgaz SRL a luat fiinţă în baza deciziei acţionarilor SNTGN Transgaz SA, exprimată prin Hotărârea nr.10 a Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor din data de 12 decembrie 2017", precizează comunicatul citat.

Anterior, surse apropiate tranzacţiei declaraseră, pentru AGERPRES, că Transgaz a depus o ofertă pentru achiziţia societăţii de stat Vestmoldtransgaz iar oferta a fost acceptată de către autorităţile de la Chişinău, fiind conformă cu caietul de sarcini.

Potrivit unui anunţ al Agenţiei Proprietăţii Publice din Republica Moldova, citat de Radio Chişinău, preţul iniţial de vânzare al societăţii Vestmoldtransgaz este de 180 de milioane de lei (moldoveneşti). Cumpărătorul va avea obligaţia de a investi în companie 93 de milioane de euro, pe durata primilor doi ani după preluarea acesteia.

Totodată, potrivit Ministerului Economiei şi Infrastructurii de la Chişinău, Transgaz a înfiinţat, pe 18 decembrie, o filială în Republica Moldova, denumită EuroTransgaz. În documentul de înfiinţare se arată că printre principalele obiective de activitate ale noului agent economic sunt producerea, transportul, distribuţia, stocarea şi furnizarea gazelor naturale, transporturi prin conducte, depozitări, precum şi activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218