REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Transilvania Train, primul tren turistic românesc, va porni joi la drum, din Gara Brașov

Transilvania Train, primul tren turistic românesc, va porni joi la drum, din Gara Brașov

Replica API 31 august 2017 | 00:00 369

sursa foto: Transilvania Train / Facebook

Transilvania Train, primul tren turistic românesc, va porni la drum joi, din Gara Brașov, și va circula, în perioada 31 august - 3 septembrie 2017, pe ruta Brașov - Sighișoara - Mediaș - Alba Iulia - Sebeș - Sibiu - Făgăraș - Brașov, informează CFR Călători, conform AGERPRES.

Proiectul este realizat de către "câțiva tineri entuziaști", în parteneriat cu CFR Călători, după modelul celebrului tren Orient Express.

Astfel, timp de 4 zile, participanții vor intra în atmosfera tradițiilor și obiceiurilor cu specific transilvănean, bucurându-se de activități recreative și educative unice, de la degustări de vin sau prânzuri câmpenești în regiuni cu încărcătură culturală, la diverse ateliere de lucru — arhitectura săsească, echitație, țiglărie etc.

Programul include și evenimente exclusiviste și rare, cum ar fi concertul de muzică clasică din Piața Mică din Sibiu sau concertul de orgă la Biserica Evanghelică din Sebeș.

Călătoria cu Orient Express-ul de România reprezintă, pentru cei care și-au rezervat deja bilete, un prilej ideal de socializare, o experiență unică de vacanță, reunite nu doar într-un clasic pachet turistic, ci și într-un un pachet cultural.

"Ne bucurăm să fim parteneri în acest proiect. Reprezintă o premieră feroviară pentru noi, realizată în integralitate de români, pentru români. Ne dorim cu toții cât mai multe asemenea proiecte, pentru că avem o țară frumoasă, cu oameni speciali și tradiții istorice care merită să fie explorate și cunoscute de cât mai mulți turiști din toata lumea", a declarat Iosif Szentes, directorul General CFR Călători.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108