REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Transportatorii rutieri de mărfuri au intrat în grevă şi la Constanţa

Transportatorii rutieri de mărfuri au intrat în grevă şi la Constanţa

Replica API 9 decembrie 2013 | 00:00 90

Transportatorii rutieri de mărfuri au intrat în grevă, luni, 9 decembrie, pe termen nedeterminat. Prin urmare, aproximativ 15 autotrenuri erau trase pe dreapta, de la primele ore, la intrare în Constanţa dinspre Valu lui Traian, pe DN3. Această grevă pune în pericol aprovizionarea hypermarketurilor chiar în preajma sărbătorilor. Însă, firmele nu au de gând să renunţe, fiind vorba de peste o mie la nivelul ţării, care au decis să-şi tragă pe dreapta autotrenurile şi să lase goale rafturile magazinelor. Transportatorii rutieri sunt foarte nemulţumiti de taxa pe care Guvernul vrea să o introducă în preţul carburanţilor, de 7 eurocenţi pe litru, pe lângă creşterea accizei la carburanţi, dar şi de drumurile proaste şi amenzile mult prea mari. De asemenea, aceştia susţin că toate căile diplomatice de comunicare cu autorităţile au fost epuizate, iar ministrul Transporturilor nu a răspuns la nici una dintre adresele transmise.

"Transportatorii autohtoni nu pot înţelege şi nici nu pot accepta explicaţiile lipsite de logică prin care Guvernul încearcă să justifice abuzul comis. Astfel, amortizarea celor şapte eurocenţi pe fondul presupuselor predicţii privind scăderea cotaţiei internaţionale a barilului este o aberaţie şi un non-sens, atâta timp cât, într-o asemenea situaţie, în ţările europene preţul carburanţilor va fi mai mic decât în România, fapt ce aruncă şi mai mult transportatorii români în afara competiţiei din piaţa europeană şi regională, se arată în comunicat. În acelaşi context, autostrăzile ce urmează a fi construite cu bani astfel colectaţi vor fi mai mult ca sigur taxate, după cum se exprimau în urmă cu ceva timp guvernanţii actuali", a declarat duminică Augustin Hagiu, consultant în transporturi şi preşedinte al Confederaţiei Naţionale Rutiere (CNR).

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367