REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Transportatorii vor să protesteze cu ocazia vizitei la București a președintelui Franței

Transportatorii vor să protesteze cu ocazia vizitei la București a președintelui Franței

Replica API 24 august 2017 | 00:00 313

Radu Dinescu

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România a solicitat Primăriei Capitalei aprobarea pentru organizarea unui protest cu ocazia vizitei oficiale pe care președintele Franței, Emmanuel Macron, o va efectua în România pe 24 august, motivul fiind nemulțumirea legată de legea protecționistă prin care Franța impune plata salariului minim francez și măsuri administrative împovărătoare transportatorilor români și estici, informează UNTRR printr-un comunicat, scrie AGERPRES.

"Protestăm deoarece Franța dorește blocarea pieței unice și libere de transport rutier din Uniunea Europeană prin promovarea unei politici neoprotecționiste. Președintele francez Emmanuel Macron este inițiatorul 'loi Macron', legea protecționistă prin care Franța impune plata salariului minim francez și măsuri administrative împovărătoare transportatorilor români și estici, în scopul eliminării acestora de pe piața franceză și europeană de transport internațional. Sperăm ca Primăria Capitalei să accepte cererea noastră de protest, iar autoritățile române să apere interesul României și al industriei românești de transport rutier", a declarat Radu Dinescu, Secretar General UNTRR.

UNTRR consideră că prin aplicarea de către Franța a unui salariu minim în transporturi se încalcă suveranitatea unui stat membru Uniunii Europene față de alt stat membru și solicită autorităților române să intervină pentru suspendarea aplicării Legii Macron firmelor de transport rutier din România și subliniază că Franța poate stabili salariul minim pentru angajații firmelor franceze.

"Totodată, măsura de a interzice efectuarea odihnei săptămânale normale în cabina vehiculului pe teritoriul Franței este evident îndreptată împotriva transportatorilor străini, pentru că în mod normal șoferii francezi își vor efectua aceasta perioadă de odihnă acasă. Subliniem însă faptul că transportul rutier, prin natura sa, este o activitate cu un caracter mobil și transnațional. În acest context, Franța solicitat șoferilor să doarmă la hotel deși nu dispune de suficiente facilități de parcare care să ofere în același timp și cazare și care să fie sigure pentru șoferii străini și marfa transportată. Reamintim numeroasele atacuri împotriva camioanelor române, poloneze și din estul UE suferite de transportatorii noștri în ultimii ani în parcările din Franța", se menționează în comunicat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Francezii de fapt cer ca firmele sa-si plateasca soferii decent,macar la salariul minim din Franta. Normal ca patronilor nu le convine si isi baga la inaintare angajatii,care de frica pierderii locului de munca prost platit,fac zgomot,ce naiba sa faca?!Macron are o initiative buna pentru angajati dar si care sa stimuleze o concurenta reala,la nivelul actual al pietei. Patronii,nu si nu! Pai cum sa-si respecte angajatii? Macron nu trebuie sa renunte si gata.Piata libera dicteaza si creaza patroni adevarati. Invers inseamna comunism mascat.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102