REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Traseism pe bandă rulantă în Parlament: 12 noi parlamentari şi-au schimbat deja partidul

Traseism pe bandă rulantă în Parlament: 12 noi parlamentari şi-au schimbat deja partidul

Replica API 7 mai 2013 | 00:00 143

De la preluarea mandatului, 12 senatori şi deputaţi au schimbat cel puţin o dată partidul. Partidele din opoziţie, şi aşa cu o reprezentare parlamentară destul de firavă, se tem de noi plecări în perioada imediat următoare.

PDL şi PPDD sunt partidele care au de suferit de pe urma dezertărilor din Parlament. Dintre cei 12, opt s-au mutat la partide din arcul guvernamental, unde nu trebuie să se mai teamă de vremurile grele ale opoziţiei, iar ceilalţi patru sunt în discuţii avansate pentru afilierea tot în cadrul unor formaţiuni din USL, informează România TV.

Cel mai crunt loviţi au fost democrat-liberalii care l-au pierdut chiar pe prim-vicepreşedintele Mihai Stănişoară, care era totodată şi lider de grup la Camera Deputaţilor. Când tocmai apăruseră speculaţii că Stănişoară ar putea candida pentru şefia PDL la Convenţia din martie, acesta a anunţat că trece la PNL, partid în care a fost numit de către Crin Antonescu drept vicepreşedinte.

Pe 24 aprilie, a demisionat din PDL şi deputatul Valerian Vreme, fost ministru al Telecomunicaţiilor, acesta invocând tensiunile cu conducerea partidului. Tot din filiala Bacău a plecat şi Gabriel Berca, dar acesta a făcut-o pentru a prelua un post de consilier prezidenţial.

O altă filială din Moldova a avut de suferit două lovituri grele într-o singură săptămână de la mijlocul lui aprilie, când senatorul Leonard Cadăr şi deputatul Mihaela Stoica au plecat din partid anunţând că, deocamdată, rămân parlamentari independenţi.

PPDD are de suferit mai ales de pe urma PC, partidul lui Voiculescu declanşând o adevărată campanie de racolare a parlamentarilor lui Dan Diaconescu. În numai două zile din martie, PPDD a pierdut doi parlamentari: senatorul Mihai Cristian Dănuţ şi deputatul Gheorghe Coman. În aprilie şi-a anunţat plecarea şi deputatul de Constanţa Mihai Tararache.

Nici liberalii nu au ezitat să profite de slăbiciunea aleşilor PPDD, astfel încât deputatul Romeo Florin Nicoară a devenit deputat PNL la numai două luni după ce PPDD l-a trimis în Parlament.

sursa: rtv.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614