REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Traseu de proxenet constănţean: de la ameninţări şi tâlhărirea unor prostituate, la propria afacere!

Traseu de proxenet constănţean: de la ameninţări şi tâlhărirea unor prostituate, la propria afacere!

Replica API 24 martie 2015 | 22:43 1577

Minore „adunate” din mediul rural

Minore „adunate” din mediul rural

Sursa foto: taringa.net

Unul dintre proxeneţii săltaţi de mascaţi la data de 19 martie este o mai veche „cunoştinţă” a oamenilor legii. Este vorba despre Vasile Ionuţ Feraru, care a mai fost „vizitat” de mascaţi şi în vara anului 2014, fiind atunci arestat la domiciliu. Mai exact, la mijloc a fost vorba despre jefuirea unor prostituate, pe când rolul lui Vasile a fost acela de a determina o altă proxenetă, respectiv Shlain Hana Haim, de a-şi retrage plângerile. Şi aceasta a fost arestată în noiembrie 2013.

Cât despre Claudiu Ceornei, arestat şi el în dosarul de trafic de minori şi proxenetism, are o Inteprindere Individuală în Siminoc, fiind implicat în mai multe procese de materie civilă, înregistrate inclusiv la Judecătoria Cluj Napoca. Revenind la Vasile Ionuţ Feraru, după ce oamenii legii au organizat mai multe percheziţii în Constanţa, în vara anului 2014, magistraţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au menţionat că, alături de Adriana Ionică şi Roberto George Partale, le-a abordat, fie în locuri publice, fie la locuinţele lor, pe persoanele vătămate Shlain Hana Haim (o altă proxenetă, arestată în noiembrie 2013, după care pusă în libertate), Chiricheş Mariana şi Petriş Elena şi, prin corupere sau ameninţare, au încercat să le determine să-şi schimbe declaraţiile consemnate pe parcursul urmăririi penale, în scopul favorizării inculpatului Palaghia Ion, urmărindu-se împiedicarea tragerii la răspundere penală a acestuia. Mai exact, s-a reţinut în sarcina mai multor inculpaţi, între care şi Palaghia, că în noaptea de 14 spre 15.04.2014 au pătruns în locuinţele persoanelor vătămate Shlain Hana-Haim, Chiricheş Mariana şi Petriş Elena, fără acordul acestora şi, prin exercitare de violenţe şi ameninţare, au sustras mai multe bunuri şi sume de bani.Ulterior, în noaptea de 19.04.2014 în locuinţa persoanei vătămate Gudană Mioara, fără acordul acesteia, iar din interior au sustras mai multe bunuri şi sume de bani prin violenţă şi ameninţare. Ca şi modalitate de operare, inculpaţii au procedat identic de fiecare dată, respectiv consultau anunţurile de la rubrica matrimoniale de pe pagina de internet a unui cotidian local, după care apelau persoanele de sex femeiesc, unul dintre ei prezentându-se ca fiind drept client.

După ameninţări şi jefuiri de prostituate şi-a făcut propria „afacere”

Din câte se pare,Vasile Ionuţ Feraru, după experienţa arestului la domiciliu, a pus bazele propriei afaceri cu prostituate. Astfel, în toamna lui 2014, alături de Claudiu Ceornei, ambii de 33 de ani, şi Georgiana Liuță, de 27 de ani au dat startul reţelei de prosituţie, câştigând sume mari de bani. Aceştia au racolat, din octombrie şi până în prezent, mai multe tinere, între care şi minore. Ele erau “adunate” din mediul rural şi aduse în municipiu, în apartamente închiriate, acolo unde erau puse să întreţină relaţii sexuale cu bărbaţi. În schimb, primeau cazare şi mâncare, pe când toţi banii intrau în buzunarele celor 3. Ulterior, la data de 19.03.2015, poliţiştii BCCO Constanţa, cu sprijinul luptătorilor S.A.S., împreună cu Brigada Mobilă de Jandarmi TOMIS Constanţa şi Serviciul de Operaţiuni Speciale Constanţa, au desfăşurat, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul DIICOT - Serviciul Teritorial Constanţa, o acţiune pentru combaterea infracţiunilor de trafic de minori şi proxenetism. Acţiunea a debutat cu punerea în executare, pe raza municipiului Constanţa, a localităţilor Ciocârlia şi Siminoc, a 5 autorizaţii de percheziţie domiciliară emise de Tribunalul Constanţa. Cei trei au fost săltaţi de oamenii legii şi, pe 20 martie anul curent, cei trei au fost arestaţi de către Tribunalul Constanţa, dar, pe 23 martie, au depus contestaţii.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bai pizdelor vb voi in necunostinta de cauza in fata nu mai vb asa pizdelor la mesaje aveti tupeu baietilor cu perdea , luativa haine de femeie . proxenetizmul nui si el o afacere fiecare face ce se pricepe mai bn , asa ca voi baietilor cu haine de femeie spunetine in fata cand va vedeti cu noi pe strada va pwpa tati
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102