REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Traseul hoţului “fereastră”, care acţiona în municipiu: Ghiunaidin a luat la rând barurile şi locuinţele

Traseul hoţului “fereastră”, care acţiona în municipiu: Ghiunaidin a luat la rând barurile şi locuinţele

Replica API 10 ianuarie 2015 | 00:49 124

După gratii!

După gratii!

Nici nu împlinise vârsta majoratului şi era deja o veche “cunoştinţă” a oamenilor legii. Ghiunaidin Mustafa, care acum are 23 de ani, a adunat în portofoliu la furturi şi tentative de nici el nu le mai poate ţine evidenţa. În general, acesta pătrundea în locurile vizate numai pe fereastră, pe care fie o spărgea, fie o pândea până ce o găsea deschisă. Însă, a profitat de faptul că este minor şi că beneficia de o lege mai blândă, numai că acum i s-a cam înfundat. Pedeapsa cu închisoarea a venit precum fulgerul, fiind “săltat” de poliţişti şi băgat după gratii, acolo unde va sta 4 ani de zile.

“La data de 8 ianuarie a.c., poliţiştii de Investigaţii Criminale constănţeni l-au depistat pe Ghiunaidin M., de 23 ani, posesor al unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 4 ani, pentru comiterea infractiunii de furt calificat, emis de Judecătoria Constanţa”, au spus reprezentanţii IPJ Constanţa. Este vorba chiar de Ghiunaidin Mustafa, care şi-a început activitatea infracţională, înhăitându-se cu diverse persoane, cu mult înainte de a deveni major. Spre exemplu, în 2007, pe când avea 16 ani, împreună cu Bilent Sali, de 13 ani, au hotărât să spargp barul My Place din Constanţa. Astfel, Ghiunaidin a decis să stea de şase, în stradă, pe când Bilent a pătruns în local, pe fereastră, şi a început să scotocească. Zgomotele l-au trezit pe proprietar, care locuia deasupra, acesta sunând la Poliţie. Oamenii legii au ajuns la faţa locului şi l-au găsit pe Ghiunaidin în stradă, în timp ce Bilent se ascunsese după tejghele. Atunci au fost cercetaţi în stare de libertate. Dar acest lucru nu l-a speriat deloc, el continuând seria de furturi.

A prădat magazinul de la subsolul UMC

În noaptea de 26 spre 27 octombrie 2009, tot Ghiunaidin, însoţit de acelaşi Sali Bilent, dar şi alte persoane, între care şi minori, au pus ţinta pe un magazin situat pe strada Mircea cel Bătrân, în zona Universităţii Maritime din Constanţa. Aceştia au spart o fereastră şi au pătruns în interior, de unde au furat bani şi băuturi răcoritoare. Chiar când plecau de la locul faptei, au fost prinşi de un echipaj de Poliţie. Şi atunci au fost cercetaţi în stare de libertate. Dar nici locuinţele nu au lipsit de pe lista infractorului de faţă. Printre cele ce au fost călcate de el, s-a aflat şi una din municipiul Constanţa. Numai că, întrucât avea peste 18 ani, în 2011, Ghiunaidin a convins un alt minor să pătrundă în interior, de unde a sustras telefoane mobile şi un portofel. Chiar şi aşa, oamenii legii i-au luat urma, descoperind cum au stat lucrurile. Şi acţiunile infracţionale au continuat, dosarele s-au adunat, ajungând ca la începutul lui 2015 să fie săltat de poliţişti şi introdus la Penitenciarul Poarta Albă, acolo unde va sta 4 ani.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614