REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Tratamentul pentru coronavirus EXISTĂ, dar NU este prescris în România

Tratamentul pentru coronavirus EXISTĂ, dar NU este prescris în România

Replica API 3 aprilie 2020 | 14:51 3112

Tratementul pentru coronavirus există, fiind deja folosit de SUA și Franța. Însă, medicii români nu pot folosi clorochina și hidroxiclorochina, potrivit directivei ce vine de la Agenția Europeană a Medicamentului.

Medicii români au interdicție de la Agenția Europeană a Medicamentului să prescrie clorochina și hidroxiclorochina, două medicamente eficiente în tratamentul bolnavilor infectați cu noul coronavirus.

"Eficacitatea acestor medicamente în tratarea infecției Covid-19 trebuie să fie dovedită prin studii"

”În prezent, clorochina și hidroxiclorochina, două medicamente deja autorizate pentru tratamentul malariei și al anumitor boli autoimune, constituie obiect de cercetare la nivel mondial datorită potențialului terapeutic al acestora în tratarea infecției cu noul coronavirus (Covid-19). Cu toate acestea, eficacitatea acestor medicamente în tratarea infecției Covid-19 trebuie să fie dovedită prin studii. Este foarte important ca pacienții și profesioniștii din domeniul sănătății să utilizeze clorochina și hidroxiclorochina numai în indicațiile autorizate sau în cadrul studiilor clinice ori programelor naționale care vizează utilizarea ca urgență pentru tratamentul infecției Covid-19. Atât clorochina cât și hidroxiclorochina pot prezenta reacții adverse grave, în special în cazul administrării de doze mari sau în asociere cu alte medicamente. Aceste două medicamente nu trebuie utilizate fără prescripție medicală și în afara supravegherii de către medic și trebuie prescrise numai conform indicațiilor aprobate, cu excepția unui context de studiu clinic sau a unor protocoale convenite la nivel național", au precizat reprezentanţii Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România, care a tradus comunicatul Agenţiei Europene a Medicamentului referitor la recomandarea de utilizare a medicamentelor care conțin clorochină și hidroxiclorochină în contextul pandemiei cu infecția COVID-19.

Cele două medicamente, folosite în SUA şi Franţa

"În prezent, sunt în curs de desfășurare studii clinice de amploare, efectuate în scopul generării datelor solide necesare pentru stabilirea eficacității și siguranței clorochinei și hidroxiclorochinei în tratamentul infecției Covid-19. EMA salută demararea acestor studii, care vor permite autorităților să asigure recomandări de încredere și fundamentate pe dovezi ferme pentru profesioniștii din domeniul sănătății și pacienți. Din considerente de urgență și din cauza presiunii exercitate asupra sistemelor de sănătate pentru salvarea de vieți omenești în perioada pandemiei cu infecția Covid-19, unele țări, printre care SUA și Franța, au instituit protocoale stricte care să permită utilizarea experimentală a acestor două medicamente, de exemplu la pacienții cu forme severe de infecție COVID-19”, se arată într-un comunicat al Agenției Europene a Medicamentului (EMA), publicat pe site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Trei greseli majore intr-un singur articol. 1. Nu exista tratament pentru virus gripal ci doar tratament al simptomelor lui. 2. WHO are un program numit SOLIDARITY la care orice tara poate adera si avea acces la mai multe scheme de tratament. Program la care Romania, evident, nu a aderat. Odata inscrisi in program, ar avea voie sa foloseasca. 3. Chiar si fara sa aiba voie, substantele se folosesc deja.
0
0
Exista deja in protocoale.
3
0
Dragi ziaristi,verificati protocolul de la Matei Bals Bucuresti si o sa vedeti exact substantele de care vorbiti...Pacientii romani sunt tratati cu acest medicament anti malarie inaintea americanilor,nu ma scrieti prostii..Sunt mai multe protocoale de vindecare cu care s-a inceput in paralel pt a se vedea care dintre ele dau cele mai bune rezultate.
4
0
Coronavirus inseamna gripa. Exista tot felul de medicamente care anuleaza simptomele gripei. Tratament real nu exista pentru nicio forma de gripa. Vaccinul antigripal inseamna introducerea in corp a virusilor gripali in cantitati mici pentru stimularea imunitatii.
8
1
Fake News marca Replica
9
1
ma lasi. ieri au murit 1150 americani de la tratamentul asta!!!!
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218