REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Trecere de pietoni inteligentă pe bulevardul Tomis

Trecere de pietoni inteligentă pe bulevardul Tomis

Replica API 9 noiembrie 2019 | 00:08 380

Primăria Municipiului Constanța a implementat joi, 7 noiembrie a.c., un proiect pilot cu treceri de pietoni inteligente pe bază de senzori și leduri în asfalt care se aprind în momentul în care cel care intenționează să traverseze este detectat pe trotuar.

Trecerea de pietoni oferă astfel o mai bună vizibilitate și crește nivelul de siguranță al cetățenilor care traversează acest bulevard intens circulat. Trecerea este vizibilă în primul rând pentru șoferi iar pentru pietoni este mult mai sigură.

„Odată ce pietonul a ajuns în dreptul trecerii îl poți vedea mult mai devreme și din timp”, a declarat un constănțean care a trecut prin zona trecerii pentru pietoni cu leduri. Tot pentru siguranța pietonilor, primăria a înființat recent 4 treceri de pietoni noi în puncte cu risc crescut de accidente și a remarcat 76 de treceri de pietoni aflate în diverse zone ale orașului, pentru a le asigura șoferilor o mai bună vizibilitate. Alte 10 treceri de pietoni de pe marile bulevarde au fost iluminate suplimentar iar la cele cu insule mediane au fost montate semnalizatoare cu leduri și panouri fotovoltaice.

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Update 18 noiembrie, la o saptamana si putin de la inaugurare - nu mai functioneaza. Bani bine cheltuiti...
0
0
oamenii sunt din ce in ce mai prosti, macar trecerile de pietoni sa fie inteligente.
1
1
Orasul arata ca dupa razboi , dar vorba aia avem treceri si semafoare cu leduri . Vorba lu bunica-mea , la un cacat daca ii pui dantela tot cacat e ! Constanta e exemplul perfect
2
0
Mai bine puneau luminitele pe stalpii de iluminat la prima ninsoare nu se mai vad.
3
2
Bai, nebunilor! Voi nu realizati ca, la iarna, cand trece un greder pentru deszapezire, cu lama lasata jos, zboara tot? Este nevoie de asa ceva? Dubai-ul are statii de autobuz inchise, dotate cu aer conditionat. Shanghai-ul are treceri de pietoni care sunt luminate tridimensional, cu lasere. NOI INCA AVEM DE RIDICAT CANALIZARILE LA NIVELUL ASFALTULUI, BOILOR! Vedeti situatia de pe Soveja, pe care il considerati bulevard reparat total! Feresti un capac lasat sub nivel, nimeresti in altul! "Sub nivel" insemnand 10-15 cm!!! Nu va este rusine?
14
1
o sa se sperie babele si nu mai voteaza pesedeu mai facaletz stiu ca esti disperat sa mai ei un mandat dar mai gandeste si tu inainte sa faci ceva
8
1
Sa le vezi la iarna cand trec lamele
13
0
Nu e ok, lumineaza sub fustite la fetite
12
0
Si cat timp vor functiona!
16
0
Domnule primar, faceti cele mai banale si simple lucrari in oras, pe care le face orice primar. Nimic din proiectele mari, promise in campania din 2016: 4 parcari supraetajate, sala polivalenta, Cazinoul. Eu cred ca locuitorii orasului, nu vor mai vota un om care nu stie decat sa asfalteze, sa faca treceri pt pietoni, sa puna bancute si pubele in oras sau sa dea burse. Astea sunt lucruri firesti pt care nici nu trebuie sa va laudati. Luati taurul de coarne si schimbati fata orasului cu proiectele cele adevarate.
28
3
Felicitari, dar ce te faci cu Gogu nebunul, care bea, se drogheaza, urca la volan, vorbeste la telefon, intra pe Facebook live, si mai vede el fix luminitele voastre.
16
5
O sa pun si stalpisori pe ele
16
7
Este o investitie tipica comunitatilor cu un inalt simt civic. La noi, dar mai ales intrun oras ca ...Constanta, datoria civica nu exista, nici la cetatenii obisnuiti nici la cei care trebuie sa dea exemplu. Aproape toti cei din PRIMARIE si alte autoritati locale, folosesc masinile de serviciu: la piata, la dus si adusi copii de la cursuri, la cafenele si chiar- sefutii si sefii, amantele si.." relatiile" - fara rusine, pe banii nostrii. Sunt si nesimtiti care nu respecta programul si orasul, nimic. Aici trebuie sa actioneze localii lui Fagadau, adica sa-i amendeze fara sa"consulte" lista.
19
4
hai mai bine sa reparam gurile de canal care ne rup masinile in fiecare zi, ce ziceti ? Dupa facem si figuri cu treceri de pietoni cu led-uri
28
15

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102