22.4° Constanța marți, 27 sep 2022
Anul XX Nr. 6135
22.4° Constanța marți, 27 septembrie 2022 Anul XX Nr. 6135

Trei alimente care te împiedică să slăbești

Replica API 18 august 2022 460

Dacă vrei să scapi de kilogramele în plus, dar nu știi de unde să începi, nutriționiștii sugerează eliminarea din alimentație a trei grupe de alimente nesănătoase. Aceste produse sunt principalii inamici ai unui corp zvelt, iar renunțarea la ele va accelera metabolismul, iar corpul va arde grăsimile. Să vedem care sunt aceste produse, transmite știri.md.

Zahăr și produse care îl conțin. Consumul exagerat de zahăr și diferite deserturi crește riscul nu doar de obezitate, ci și de boli de inimă și hipertensiune arterială. Așa că reducerea cantității de dulciuri este recomandată nu doar persoanelor care vor să slăbească, ci și celor celor care doresc să fie sănătoși.

Carbohidrați cu amidon. Pâinea albă, pastele, cartofii și orezul alb sunt toate pe „lista neagră” a celor care vor să slăbească. În schimb, se pot consuma cereale integrale precum bulgur, secară integrală, orz integral, orez sălbatic și hrișcă.

VIVO - Ad.
VIVO - Ad.

Leguminoasele, precum lintea, fasolea și năutul sunt, de asemenea, înlocuitori sănătoși pentru carbohidrații cu amidon. Și, desigur, legumele, care vor fi o garnitură excelentă pentru carne sau pește, citează stiripesurse.ro.

Alimentele procesate au fost supuse unei prelucrări puternice: conservare, congelare, tratament termic. De regulă, astfel de alimente conțin aditivi chimici și diverse umpluturi artificiale.

Cele mai populare și cele mai dăunătoare alimente procesate includ fast-food-ul, chipsurile, înghețata, majoritatea dulciurilor cumpărate din magazin, cârnații, alimentele congelate.

Astfel de alimente sunt, literalmente, ambalate în zahăr, grăsimi și sare, arome chimice și conservanți, ceea ce nu contribuie la pierderea în greutate.

BONUS. Uleiul de măsline poate fi folosit nu doar în bucătărie: vei rămâne fără cuvinte când vei afla acest remediu

Puțini oameni știu că uleiul de măsline poate fi într-un mod original. Iată remediul incredibil pe care nu l-ați știut până acum.

Uleiul de măsline este unul dintre ingredientele de bază din bucătărie și, în general, ale dietei mediteraneene, fiind unul dintre alimentele de care nu ne putem lipsi când preparăm bucatele. Uleiul poate fi folosit crud în salate sau paste, fiind excelent și pentru a fi folosi la gătit, deoarece poate da un gust deosebit preparatelor, dacă este aromatizat cu usturoi.

Este important să alegeți bine tipul de ulei pe care să îl cumpărați, să acordați atenție prețului care ne poate spune multe despre calitate și, de asemenea, să îl depozitați corect.

În bucătărie, uleiul de măsline poate fi folosit practic pentru orice, chiar și pentru prăjit. Lucru pe care s-ar putea să nu știți, însă, este că acest ingredient nu este util doar în bucătărie, ci și în alte treburi casnice, fiind un adevărat aliat în rezolvarea unor probleme, care apar în casă, în fiecare zi.

Ceea ce vă propunem este o altă posibilă utilizare a uleiului: iată trucul genial pe care nu nimeni nu ți l-a dezvăluit vreodată. Vara, poate fi folosit pentru părul aflat în contact continuu cu razele soarelui.

Doar cu apă și ulei de măsline poți face acasă un spray de păr, deoarece când ești la mare riști să-ți arzi și să-ți strici părul. Uleiul hrănește și înmoaie firele de păr, protejându-le de razele soarelui și făcându-le și mai strălucitoare.

Procedura de realizare a spray-ului este foarte simplă: puneți 3 linguri de ulei de măsline și 6 linguri de apă într-un recipient. Agitați bine amestecul și apoi pulverizați-l pe păr, care va mai puternic și mai strălucitor!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

Sanatate

LOTO

6/49
3120925152
5/49
2018171292
joker
3531471914