REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Trei autostrăzi sunt suspendate din cauza contestaţiilor

Trei autostrăzi sunt suspendate din cauza contestaţiilor

Replica API 6 iunie 2017 | 00:00 204

Cu viteza melcului:

Cu viteza melcului:

Licitaţiile pentru un lot din Autostrada Transilvania, un tronson din drumul de mare viteză Ploieşti – Paşcani şi Alternativa Techirghiol au fost suspendate luna trecută din cauza contestaţiilor. Printre contestatari se numără italienii de la Tirrena Scavi care construiesc lotul 3 al autostrăzii Sebeş – Turda şi compania Tecnic Consulting care se ocupă de revizuirea studiului de fezabilitate pentru autostrada Sibiu – Piteşti, scrie economica.net.

Mai multe firme s-au adresat Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, după ce le-au fost respinse ofertele pentru construirea unui lot din Autostrada Câmpia Turzii - Târgu Mureş, parte din Autostrada Transilvania. Unele firme precum Tirrena Scavi şi Itinera au cerut şi suspendarea licitaţiei.

Pe 25 aprilie CNSC a decis suspendarea procedurii până la soluţionarea fondului cauzei. Ulterior, pe 5 mai, Compania de Drumuri a suspendat efectiv licitaţia pentru realizarea Autostrăzii Brașov - Târgu Mureș - Cluj - Oradea, Lotul 1: Târgu Mureş -Ungheni şi Drum de legătură.

Pe 25 mai, CNSC a admis contestaţiile unor firme precum Franco Giusseppe SRL şi Itinera Spa, astfel că ofertele lor ar putea intra în reevaluare. În schimb, a respins contestaţiile depuse de italienii de la Tirrena Scavi, turcii de la Sogut Insaat, spaniolii de la Copisa şi cei de la Aldesa Construcciones.

Italienii de la Tirrena Scavi lucrează în prezent lotul 3 al autostrăzii Sebeş – Turda, unul dintre puţinele proiecte de autostradă din România fără probleme. Construit în proporţie de peste 70%, acesta are ca termen de finalizare luna septembrie 2017.

Constructorii nemulţumiţi de decizia CNSC pot formula o plângere împotriva acesteia în termen de 10 zile de la comunicare.

O soartă similară are şi licitaţia pentru "Elaborare Studiu de Fezabilitate şi Proiect Tehnic pentru drum de mare viteză Bacău – Paşcani". Aceasta a fost suspendată din 26 mai, după ce pe 19 mai CNSC a admis cererea Tecnic Consulting Engineering România.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218