REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Trei destine schimbate într-o secundă! Teribilismul și inconștiența la volan fac victime

Trei destine schimbate într-o secundă! Teribilismul și inconștiența la volan fac victime

Replica API 29 ianuarie 2020 | 14:49 429

Un tânăr de numai 16 ani din Tulcea a rămas fără piciorul stâng după ce mașina în care se afla s-a izbit de un copac de pe marginea drumului. S-a întâmplat în 2018, iar băiatul a avut noroc că a scăpat cu viață. La volan se afla un amic de-al său cu doar un an mai mare. Șoferul, fiind minor, nu avea permis de conducere. Ca urmare a unui gest de inconștiență și teribilism a luat cheile autoturismului tatălui său și s-a gândit să-și invite prietenii la o plimbare, deși consumase băuturi alcoolice.

,,Între localitățile Cataloi și Nalbant, pe fondul efectuării unei manevre de depășire și a lipsei de experiență în conducere, șoferul a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a ieșit în afara părții carosabile si a intrat în coliziune cu un copac”, a spus avocatul Cristina Muntianu JGV și Asociații.

În urma impactului, un tânăr de 20 de ani, aflat pe bancheta din spate a mașinii, a murit pe loc, iar pasagerul din dreapta a ajuns în comă la spital.

,,Când am ajuns la Spitalul Județean Tulcea, mi-au spus că băiatul meu este în comă indusă și că i-a fost amputat piciorul stâng. A fost un șoc pentru mine,” își amintește mama băiatului.

După patru zile, băiatul a fost transferat cu un elicopter SMURD la Galați, unde a fost supus altor patru intervenții chirurgicale.

,,Medicii îmi spuneau că e posibil să nu supraviețuiască pentru că a fost supus prea multor anestezii. M-au pus să semnez pentru transfuziile de sânge, pentru intervențiile chirurgicale, pentru toate procedurile. După trei săptămâni de comă indusă s-a trezit. Am stat cu el în spital zi de zi, mai puțin cât timp a fost la Terapie Intensivă. A urmat o perioadă foarte grea pentru băiat. Nu putea accepta că nu mai are piciorul. În plus avea dureri insuportabile. I se părea că își simte piciorul amputat, că simte mâncărimi în el și că îl doare,” povestește mama tânărului rănit în accidentul rutier.

Recuperarea post-operatorie a durat peste cinci luni. Părinții au fost nevoiți să depună cerere pentru înghețarea anului școlar. Băiatul era în clasa a IX-a în momentul producerii accidentului, dar nici la doi ani de la accident, tânărul nu s-a putut întoarce la școală. Are nevoie de o proteză ca să se poată deplasa, dar și de ajutor permanent din partea mamei, pentru că în urma accidentului a rămas cu ceva probleme motorii la unul dintre brațe.

,,Nu se poate îmbrăca singur, se spală cu dificultate. Îl mai ajută tatăl lui. Are mereu nevoie de ajutor din partea noastră. El vrea să termine școala, să facă o meserie. O proteză care să îi permită deplasarea cu ușurință costă însă 30.000 de euro…,” mărturisește femeia.

Teribilismul și inconștiența au schimbat, în acest caz, trei destine. În vreme ce tânărul aflat pe bancheta din spate a mașinii a fost ucis pe loc, iar pasagerul din dreapta se luptă să-și accepte noua condiție fizică, adolescentul vinovat de producerea tragediei a ajuns într-un centru de corecție, fiind minor la data producerii accidentului rutier.

”Tânărului de 17 ani, care a provocat accidentul, i-a fost stabilită măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru educativ pentru o perioadă de 2 ani și 6 luni. Adolescentul a fost închis în Penitenciarul de Minori și Tineri de la Tichilești și în Centrul Educativ Târgu Ocna. În luna noiembrie 2019, la propunerea Comisiei din cadrul Centrului Educativ Târgu Ocna, s-a dispus punerea sa în libertate din executarea măsurii educative.

Până la împlinirea duratei internării stabilită prin Sentința penală nr. 441/2019 a Judecătoriei Tulcea pronunțată în dosarul în care au fost cercetate infracțiunile pentru care s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului, acesta trebuie să respecte anumite obligații, expres prevăzute de lege.

Între timp, pe cale separată, se judecă latura civilă a cauzei, urmând ca la termenul de judecată din 03.02.2020 să aibă loc dezbaterile pe fondul cauzei, ” arată avocatul JGV și Asociații, Cristina Muntianu.

Cu banii pe care îi are de recuperat de la asigurător, familia adolescentului rănit speră să-i poată cumpăra băiatului o proteză și să-i redea astfel șansa la o viață cât de cât normală.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Prostane!!!! Vezi ca in poza e un opel!! Nu zici nimic?? Iar prostan cu opel???
2
1
Zi iar opel?
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367