REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Trei firme îşi dispută contractul de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar

Trei firme îşi dispută contractul de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar

Replica API 4 aprilie 2015 | 00:42 321

Cum poţi scăpa de „hingherii de maşini”

Cum poţi scăpa de „hingherii de maşini”

La 1 aprilie a.c., a expirat contractul care prevede ridicarea maşinilor parcate neregulamentar, în municipiul Constanţa. Serviciul a fost prestat în ultimii doi ani de SC Litoral Connect SRL, una dintre cele mai controversate societăţi comerciale de pe litoral. Până în prezent, trei societăţi comerciale au aplicat în vederea achiziţionării Serviciului de ridicare, transport şi depozitare a vehiculelor fără stăpân sau abandonate (neînscrise în circulaţie), precum şi a celor staţionate (parcate) neregulamentar, pe domeniul public sau privat al municipiului Constanţa. Acestea sunt SC Pak Autotrans SRL, SC Transevren SRL şi, evident, SC Litoral Connect SRL.

În aplicaţia sa, SC Pak Autotrans SRL conduce topul „scorurilor” care ar putea fi aplicate constănţenilor cărora li se ridică maşinile, fiind vorba de 580 de lei, pentru ridicare transport şi depozitare; 400 lei, pentru ridicare transport şi depozitare a vehiculelor cu tracţiune animală şi 25 de lei pentru depozitarea pe zi a vehiculelor. SC Transevren SRL are „scoruri” mai mici, fiind vorba de 467 lei, pentru ridicare transport şi depozitare; 300 lei, pentru ridicare transport şi depozitare a vehiculelor cu tracţiune animală şi 50 de lei pentru depozitarea pe zi a vehiculelor.

SC Litoral Connect SRL are „scorurile” cele mai mici, ceea ce ar putea însemna faptul că societatea ar putea pune mâna din nou pe contract. Mai exact, este vorba de 380 de lei, pentru ridicare transport şi depozitare; 241 lei, pentru ridicare transport şi depozitare a vehiculelor cu tracţiune animală şi 20 de lei pentru depozitarea pe zi a vehiculelor. SC Litoral Connect SRL, care ridica maşinile până la 1 aprilie a.c. a fost acuzată în mai multe rânduri de abuzuri, atât de către constănţeni, cât şi de către turişti.

Spre deosebire de Constanţa, în Bucureşti cetăţenii şi-au cerut drepturile şi le-au obţinut. Scandalurile de acolo, identice cu cele de la Constanţa, au dus la sancţiuni pe bandă pentru „hingherii de maşini”. Preşedintele asociaţiei Asistenţă pentru Consumatori, Iulian Urban, a explicat pentru “Replica” de Constanţa paşii pentru recuperarea sumelor date „hingherilor de maşini”.

„Conducătorul auto trebuie să păstreze procesul-verbal de contravenţie emis de Poliţia Locală, să păstreze chitanţa cu care a plătit suma pentru ridicarea maşinii, ulterior să atace în instanţă în contencios contravenţional amenda primită şi să cheme în judecată firma de ridicare în solidar cu Poliţia şi Consiliul Local. Se constată că este abuzivă hotărârea HCL şi reclamantul poate să ceară să fie obligaţi să i se restituie banii, plus cheltuieli de judecată”, a spus Urban, pentru “Replica”.

SC Litoral Connect SRL a fost înfiinţată în aprilie 2013, iar administratorul acesteia este Nicolae Florin Toma. Societatea mai este condusă de Marian Popescu, de 32 de ani, din Constanţa, cu 5 părţi sociale şi cotă de participare la beneficii şi pierderi de 20% şi de Ioana Cristina Tudoran, de 29 de ani, din Constanţa, cu o parte socială şi cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 5%. Potrivit ultimului bilanţ raportat de Litoral Connect, pentru 2013, constatăm că societatea cu un număr de patru angajaţi a avut un profit net de 398.455 lei, datoriile ajungând la 57.195 lei, cifra netă de afaceri fiind de 976.052 lei. Litoral Connect face şi obiectul instanţelor, fiind reclamată în nu mai puţin de 590 de dosare, la Judecătoria Constanţa şi 140, la Tribunalul Constanţa.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102