REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
14.2° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Trei hoţi cu “istorie” în Constanţa, călcaţi de mascaţi

Trei hoţi cu “istorie” în Constanţa, călcaţi de mascaţi

Replica API 20 februarie 2016 | 14:59 962

Percheziţii de amploare!

Percheziţii de amploare!

Poliţiştii constănţeni au efectuat 7 percheziţii domiciliare la data de 18 februarie anul curent, fiind vorba despre un dosar privind furturile din buzunare. La domiciliile celor vizaţi au fost găsite o parte din bunurile reclamate ca fiind sustrase. Mai mulţi indivizi, între care unii "veterani" în furturile din buzunare, au fost încătuşaţi. Este vorba despre Ismail Geilan, Emil Firică, Murat Naser, Cristinel Caroli şi Memiş Tasim. Trei dintre ei au fost arestaţi. Şi, colac peste pupăză, unul dintre ei e bolnav!

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa, cu sprijinul poliţiştilor Secţiilor 1, 2, 3 şi 4 Constanţa, Poliţiei Municipiului Medgidia şi al luptătorilor Serviciului Acţiuni Speciale au efectuat, la data de 18.02.2016, 7 percheziţii domiciliare la locuinţele a 5 persoane bănuite de comiterea unor furturi din buzunare, în mijloacele de transport în comun din municipiul Constanţa.

În urma cercetărilor poliţiştii au stabilit că Ismail Geilan, în vârstă de 44 de ani, din municipiul Medgidia, Emil Firică, în vârstă de 55 de ani, Murat Naser, în vârstă de 47 de ani, Cristinel Caroli, în vârstă de 43 de ani, şi Memiş Tasim, în vârstă de 48 de ani, toţi din municipiul Constanţa, ar fi comis 6 infracţiuni de furt calificat, în perioada 7.10.2015 - 17.02.2016De la locuinţele suspecţilor au fost ridicate mai multe telefoane mobile, cartele sim şi sume de bani, bunuri a căror provenienţă nu a putut fi justificată. Cercetările continuă de către lucrătorii Biroului de Investigaţii Criminale, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

Ismail Geilan, Emil Firică şi Memiş Tasim, "veterani" în furturile din buzunare

Printre cei vizitaţi de mascaţi se află şi persoane cu "istorie" în sfera infracţională de la malul mării. Spre exemplu, Ismaul Geilan, din Medgidia, este cunoscut ca hoţ încă de prin anul 2007, când deja era arestat pentru aşa ceva! Pe 13.11.2013, ora 13.15, acesta a acţionat alături de Vuap Aedin, de 54 ani, în autobuzul 48 din municipiu. Mai exact, între staţiile Kaufland şi Şcoala nr. 8, i-au sustras unei minore în vârstă de 14 ani, un telefon mobil de ultimă generaţie, din buzunar.

Prejudiciul în valoare de 1.500 lei a fost recuperat în totalitate. Tot aceştia, în anul 2009, au dat atacul în autobuzul 42, unde au furat un portofel din geanta unei femei. În acelaşi an, aceştia au fost prinşi în Piaţa Unirii, în timp ce furau portofelul ce conţinea acte şi bani din poşeta unei tinere de 18 ani, din Medgidia, care se deplasa cu autobuzul 43. Şi de atunci au tot continuat să-şi facă treaba. Un vechi "client" al oamenilor legii este şi Emil Firică. De-a lungul vremii el a fost cercetat în mai multe dosare penale, tot pentru furturi din buzunare, date, în general, în mijloacele de transport în comun.

Unul dintre exemple se leagă de o faptă de a sa, din 2011, când a furat portofelul unei minore, în autobuzul 43, între stațiile de la Colegiul Pedagogic şi Piaţa Unirii, din Constanţa. Ajungem și la Memiș Tasim, și el veteran în ale furturilor. În 2010 a fost condamnat, ulterior eliberat. Cert este că s-a reapucat de treabă și chiar a recunoscut pe parcursul anhetelor din trecut:"Da, sunt hoț, dat nu toate furturile din Constanța sunt în cârca mea". Acum, cel mai probabil, va ajunge din nou după gratii. De asemenea, atragem atenţia că aceşti hoţi acţionează prin mai multe metode. Fie profită de aglomeraţia din mijloacele de transport în comun, fie se dau cei mai politicoşi indivizi din lume, intrând în vorbă cu victima şi buzunărind-o în acelaşi timp.

Trei au fost arestați, unul este bolnav, alții propuși în lipsă!

Suspecții au fost reținuți și prezentaţi judecătorului de drepturi şi libertăţi cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.Judecătoria Constanța a decis, pe 19 februarie, ca Tasim Memiș, Murat Naser și Emil Firică să stea după gratii. Cauza în ceea ce-i privește pe Ismail Geilan și Cristinel Caroli a fost disjunsă întrucât ei nu au fost prinși, urmând a fi propuși spre arestare în lipsă. De asemenea, menționăm că unul dintre cei arestați este bolnav!

" Dispune asigurarea de către organul de urmărire penală care instrumentează dosarul de urmărire penală nr. 15565/P/2015 prin organele de poliţie şi cercetare, examinarea medicală de specialitate a inculpatului Murat Naser în regim de urgenţă, pentru constatarea stării sale de sănătate şi dacă starea de sănătate permite executarea măsurii arestului preventiv în unitatea de detenţie în care este depus. În funcţie de concluziile medicale se vor asigura, de către aceleaşi autorităţi, asistenţa medicală şi deţinerea inculpatului corespunzătoare", potrivit minutei judecătorești.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218