REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Trei hoţi cu vechime au dat mâna şi au „pus” de un nou dosar penal!

Trei hoţi cu vechime au dat mâna şi au „pus” de un nou dosar penal!

Replica API 25 ianuarie 2017 | 08:08 753

Cunoscuţi pentru furturi pe bandă rulantă

Cunoscuţi pentru furturi pe bandă rulantă

Încă un dosar penal pe numele unor hoţi cu „vechime” la malul mării! Iusein Mursel, Pomac Zeinur şi Husein Taifun au fost trimişi în judecată pentru furt, dosarul fiind înregistrat la Judecătoria Constanţa, pe 23.01.2017. Aceştia au tot fost implicaţi în furturi, „vizitaţi” de mascaţi, iar unul fugise din ţară, fiind extrădat şi ridicat de oamenii legii constănţeni de pe Aeroportul Henri Coandă. Şi, nu, nu este vorba despre un scenariu de film, ci despre activitatea infracţională a unor „personaje” din peisajul tomitan.

Nu sunt la prima abatere şi nici măcar la a doua şi aici ne referim la trei indivizi care, în anumite cazuri, au colaborat şi cu alţii, dând lovitură după lovitură. În martie 2016 au fost efectuate percheziţii, vizat fiind Iusein Mursel, care intrase în cârdăşie cu Alexandru Ionuţ Şerban şi Asan Iaşar. Aceştia, în perioada mai - septembrie 2015 ar fi sustras bunuri din autoturisme, în valoare totală de peste 60.000 de lei, prejudiciul fiind recuperat în proporţie de peste 90%.

Bărbaţii au fost prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunilor de constiutuirea unui grup infracţional organizat şi furt calificat. Totodată, precizăm că ei sunt mai vechi „cunoştinţe” ale oamenilor legii, în special ca hoţi din maşini. Putem spune că, pur şi simplu, au terorizat Constanţa, dând spargere după spargere. Acţionau prin două metode, adică telecomanda de bruiaj şi bujie. În cauză au fost cercetaţi şi Pomac Zeinur, Husein Taifun şi Mustafa Ferdi. Numai că Pomac era de negăsit.

Acesta fugise în Spania, fiind extrădat după aceea. A fost ridicat de oamenii legii constănţeni de pe Aeroportul Henri Coandă în septembrie 2016. De precizat este că individul era cunoscut cu antecedente penale încă din 2006, atunci când era, din nou, audiat, fiind acuzat de înşelăciune şi furturi din auto. Se pare că el îşi făcea veacul prin zona Peninsulară şi fura bunuri din maşini, fiind prins în flagrant în timp ce umbla la încuietorile unei rulote ce aparţinea unor turişti străini.

În 2005, acelaşi Zeinur era prins după ce spărsese mai multe vehicule în Satul de Vacanţă. Cam în aceeaşi situaţie este şi Husein Taifun, arestat în nenumărate rânduri pentru furturi. În 2013 se alegea cu mandat pentru 30 de zile, fiind cercetat alături de Omer Beighiuzel, Derviş Taifun, Iusein Geilan şi Ibram Metin. Şi asta se întâmpla când deja fusese condamnat la 3 ani cu executare într-un alt dosar de furt (alături de Sali Iener, Sali Erdal, Iusein Geilan şi Ibram Metin), dar decizia nu era definitivă. Mai exact, în timp ce se judeca apelul, individul continua să fure, astfel adunând dosare pe bandă rulantă.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614