REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
6.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Trei instituţii de învăţământ vor să se îngrijească de Parcul Casei de Cultură

Trei instituţii de învăţământ vor să se îngrijească de Parcul Casei de Cultură

Replica API 14 octombrie 2017 | 00:28 223

Cele trei instituţii de învăţământ aflate în vecinătatea Parcului Casei de Cultură din Constanţa vor organiza cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța, luni, un eveniment cu valoare simbolică, prin care doresc să îşi arate concret intenţia de a se îngriji de această oază de verdeaţă a oraşului.

Elevii şi studenţii de la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria”, Liceul Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii şi Universitatea „Andrei Şaguna” se vor întâlni luni, 16 octombrie, la ora 13, în parcul de lângă şcolile lor pentru a planta mai mulţi pomi. Este un gest care leagă necesitatea responsabilizării tinerilor în ceea ce priveşte protejarea mediului înconjurător şi o atitudine civică pozitivă de obiectivele pe termen lung ale educaţiei în general, conform proverbului chinezesc care spune: „Dacă te gândeşti la ziua care va urma – ia-ţi ceva de mâncare! Dacă te gândeşti la anul care va urma – plantează un copac! Dacă te gândeşti la secolul care va urma – fă educaţie copiilor!”

Parcurile, spaţii destinate jocului, odihnei, relaxării active, trebuie să reflecte grija pe care locuitorii oraşului o au pentru cultivarea unui mediu curat şi frumos, iar această grijă trebuie sădită timpuriu în minţile copiilor noştri. Elevi de gimnaziu, liceeni şi studenţi vor participa luni atât la igienizarea parcului, cât şi la plantările de pomişori, aşteptând ca municipalitatea să răspundă la oferta deja exprimată de cele trei instituţii educaţionale, de a prelua în custodie parcul, pentru a-l îngriji cu mai multă responsabilitate.

Nu este prima activitate de acest fel organizată în Parcul Casei de Cultură. În anul 2015, cu prilejul vizitei ambasadorului Africii de Sud la Constanţa, Universitatea „Andrei Şaguna”, Liceul Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii şi Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria” au desfăşurat o acţiune de voluntariat intitulată „67 de minute în folosul comunităţii”, simbolizând cei 67 de ani de luptă ai lui Nelson Mandela pentru democraţie. După ce au făcut curăţenie în parc, elevii şi studenţii au platat şapte puieţi de platan.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce oaza de verdeata? Parcul e distrus 90% prin constructia celor 2 biserici! La revedere parc! Sa ne rugam sa nu dispara si cel din tabacarie! Ca usor usor le cam face cu ochiul constructorilor machedoni!
2
0
Dezbracati Casa de Cultura de bannere si de prost gust. E o rusine vizuala! Cum este posibil sa transformi un edificiu de cultura intr-un bazar? Cat despre macelarirea parcului si lasarea lui in paragina... Avem ce am ales, avem ce meritam.
5
0
Inainte de toate , trebuie daramate bisericile din zona si cu fumegatie , cu spirt , cu zeama bordeleza , cu verde de Paris , se curata spatiul de dracii de popalai si calugari , de babe pravoslavnice si de pomohaci bronzati ...
4
0
Primariei putin ii pasa de parcurile orasului.dl primar da autorizatii ptr. construirea de biserici si moschei in parcuri! Rusine dl primar! Nu va pasa deloc de acest oras, nu va vedeti decat interesele electorale bazate pe nemerniciile preotilor! Rusine dl primar!
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614