REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Trei medici din Constanţa şi un şef serviciu al CJAS, arestaţi preventiv în dosarul rețetelor fictive. Vezi ce spune Poteleanu

Trei medici din Constanţa şi un şef serviciu al CJAS, arestaţi preventiv în dosarul rețetelor fictive. Vezi ce spune Poteleanu

Replica API 23 septembrie 2015 | 12:39 631

Șase persoane în arest la domiciliu

Șase persoane în arest la domiciliu

Judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul București a admis cererea de arestare preventivă, formulată de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), doar în cazul a șapte dintre cei 13 reținuți în dosarul rețetelor false.

Decizia Tribunalului Bucureşti poate fi contestată de inculpaţi şi de procurorii DIICOT la Curtea de Apel Bucureşti, care va da o decizie definitivă privind măsurile preventive.

Astfel, magistraţii au admis propunerea de arestare în cazul medicilor constănţeni Mihaela Mătărîngă, Elena Dumea, Eugenia Muja, dar şi în cazul Alinei Dragu, asistent farmacist, angajată în cadrul SC Ahmeya Pharm SRL din 31 mai 2013 (punctul de lucru din Constanţa), Andreea Baciu, asistent farmacist, angajată în cadrul SC Ahmeya Pharm SRL din 31 mai 2013 (punctul de lucru din Constanţa), Mirela Boboc. Pentru ceilalţi inculpaţi în dosar s-a reapins propunerea şi s-a dispus arestul la domiciliu: Liliana Sgîrcitu (soția interlopului Titu Sgîrcitu), Gela Gavrilă, Paul Creţu, Cosmin Boldeanu, Sorica Vasile şi Iolanda Serghiev. Boboc este cea care căuta să „atragă“ medici care să asigure reţetele fictive şi funcţionari de la Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale şi de la CJAS Constanţa, pentru a facilita şi accelera decontarea prescripţiilor şi Coseti Niculescu, şef serviciu în cadrul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate. Mihaela Vrînceanu, directorul adjunct al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Constanţa, va fi judecată sub control judiciar. Aceasta a revenit deja la muncă, potrivit directorului general al CJAS, Dragoş Poteleanu. În cazul angajatei Coseti Niculescu, directorul susţine că: "Aşteptăm să ne prezinte în mod oficial instituţia abilitată. Normal că va fi suspendată. Dacă este arestată, nu vine la muncă. Era în concediu medical. Când vom primi date oficiale vom lua şi noi o decizie. Noi habar nu avem de ce se întâmplă în anchetă (...). Vom analiza situaţia şi vom lua o decizie". Reamintim faptul că luni dimineaţă, poliţiştii şi procurorii au desfăşurat 59 de percheziţii pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Brăila, Constanţa şi Vrancea, la membrii unei reţele infracţionale, reprezentanţi ai mai multor societăţi comerciale de pe raza judeţelor Brăila şi Constanţa. Aceştia ar fi întocmit şi decontat prescripţii medicale fictive pentru medicamente folosite în tratarea de boli incurabile, cu preţ de vânzare foarte ridicat, pe numele rudelor apropiate, iar după introducerea cardului de sănătate, aceştia ar fi eliberat prescripţii medicale pe numele unor minori cu handicap psihic, majoritatea aflaţi în plasament social, precizează IGPR. Titi Sgîrcitu se află încarcerat în Penitenciarul Focșani, unde are de executat o pedeapsă de 4 ani și 9 luni închisoare, pentru infracțiuni de violență. Pe 18 septembrie 2015, Judecătoria Focșani a decis ca acesta să fie eliberat condiționat, însă decizia nu este definitivă.

Citeşte şi:

http://www.replicaonline.ro/dosarul-fraudei-cu-retete-medicale-13-persoane-au-fost-retinute-de-procurori-240700/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614