REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
13° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Trei paraşutişti s-au ciocnit în aer. Unul dintre ei este constănţean: internat în stare gravă la Terapie Intensivă!

Trei paraşutişti s-au ciocnit în aer. Unul dintre ei este constănţean: internat în stare gravă la Terapie Intensivă!

Replica API 19 octombrie 2015 | 00:00 93

Tragedia de la Clinceni, soldată doi morţi!

Tragedia de la Clinceni, soldată doi morţi!

Adrian Constandache

Paraşutist celebru, din Constanţa, implicat într-un grav produs duminică dimineaţa, pe aerodromul Clinceni din Ilfov. Adrian Constandache, împreună cu alţi doi paraşutişti, s-au ciocnit în aer. Din fericire, acesta este singurul care a supravieţuit, fiind transportat, în stare gravă. Acasă, îl aşteaptă o soţie şi doi copii, unul de 7 ani, iar celălalt de doar câteva luni. „Îl aşteptăm cât mai repede la Tuzla“, au transmis colegii săi.

Tragedia în familia paraşutistul constănţean, Adrian Constandache! Duminică, 20 de paraşutişti s-au aruncat în acelaşi timp dintr-un aparat de zbor, în cadrul unui exerciţiu desfăşurat pe aerodromul Clinceni. Trei dintre ei (doi bărbaţi şi o femeie) s-au ciocnit unul de altul la circa 500 de metri altitudine. Nu a mai avut loc un astfel de accident în România. Paraşutişti implicaţi în tragedie făceau parte din acelaşi club de paraşutism. Unul dintre cei trei paraşutişti a intrat în stop cardiorespirator. Medicii sosiţi la locul accidentului l-au resuscitat timp de o oră, însă fără succes.

Bărbatul, 40 de ani, a fost declarat mort. Ulterior, o altă victimă, Andreea Nica, a decedat, la Spitalul Universitar. Un alt bărbat, aproximativ 30 de ani, a fost intubat şi transportat la spitalul Floreasca. Acesta a intrat în stop cardio-respirator şi i s-au aplicat manevre de resuscitare. Este vorba despre constănţeanul Adrian Constandache. Este instructor de paraşutism la Aerodromul Tuzla-Regional Air Services. În weekend-uri, acesta lucra pentru TNT Brother, pentru a câştiga un ban în plus.

Adrian are la activ mii de lansări, e este primul român care a scris un manual de parașutism și a deschis drumul activității private de parașutism în România. Soția sa, Cristina Constandache, este multiplă campioană naţională, cu şapte titluri consecutive. În cariera ei, a adunat 15 titluri de campioană şi a acumulat 3.000 de salturi. Colegii de la aerodromul Tuzla au numai cuvinte de laudă la adresa lui Adrian Constandache şi a soţiei sale, Cristina.

„Este angajat la Tuzla, dar în weekend-urui lucrează la TNT Brothers. Este o persoană deosebită. Oricine poate confirma asta. Toţi clienţii lui sunt încântaţi de el. Are o experienţă uriaşă în paraşutism. E unul dintre cei mai buni din ţară. Nu-mi revin de când am auzit. E un om foarte curajos, foarte responsabil, poate lua decizii în condiţii de stres. Un om bun, sufletist. Îmi doresc să fie bine şi să vină repede la Tuzla“, a declarat Cristina Mitchievici, comercial Manager Aerodromul Tuzla-Regional Air Services. Adrian Constandache este aşteptat acasă de soţia sa şi cei doi copii minori, în vârstă de 7 ani, respectiv câteva luni.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218