REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Trei piste în ancheta privind tragedia de la Spitalul "Victor Babeș", în care trei pacienți au murit în TIR-ul ATI

Trei piste în ancheta privind tragedia de la Spitalul "Victor Babeș", în care trei pacienți au murit în TIR-ul ATI

Replica API 19 aprilie 2021 | 00:00 765

Sunt zile decisive în ancheta deschisă după ce ventilatoarele din TIR-ul de terapie intensivă de la Spitalul "Victor Babeș" din București s-au blocat, iar trei pacienți internați acolo au murit. Percheziția informatică cerută de polițiștii de la Omoruri trebuie să stabilească dacă a fost o eroare de soft care a dus la oprirea aparatelor sau dacă cineva a manevrat greșit instalația de oxigen.

Anchetatorii au trei piste pe care merg în această anchetă.

Prima pistă e că o eroare de soft a dus la o alertă de suprapresiune și la blocarea ventilatoarelor care erau funcționale. Percheziția informatică va confirma dacă această pistă se susține.

O altă pistă verifică dacă a existat o suprapresiune a instalației de oxigen a spitalului, la care era conectat și TIR-ul ATI. În spital însă nu fuseseră înregistrate probleme în acest sens.

O a treia ipoteză se referă la posibila manevrare greșită a instalației de oxigen. În această anchetă au dat declarații mai multe persoane - personal tehnic care supraveghea aparatele, personal medical care era pe tură. Medicii și asistenții au povestit ce s-a întâmplat și cum au decurs zilele anterioare, atenția principală fiind axată pe eventuale alerte care să fi existat și care să pună sub semn de întrebare modul în care a funcționat aparatura medicală.

Dosarul penal deschis după tragedia din TIR-ul ATI de la Victor Babeș este instrumentat de Parchetul București. Se fac cercetări pentru ucidere din culpă, după ce în 12 aprilie trei pacienți care erau în TIR-ul ATI de la Victor Babeș au murit în urma unei probleme la instalația de oxigen, scrie digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218